Strijdend RVV pakt eerste overwinning in 2e divisie

Na een zeer slechte start in de 2e divisie, RVV verloor immers kansloos van Spaarnestad, heeft de ploeg de rug gerecht. Strijdend werden er vier punten gepakt in Woerden en won RVV met 1-3.

Afgelopen week werd er eens goed gepraat met elkaar. Hoe kon het zo zijn dat na een probleemloze voorbereiding, op zo’n manier van Spaarnestad verloren kon worden? Het team was het erover eens dat er veel meer in zat, en dat bleek.

RVV en VTC Woerden zijn teams die elkaar goed kennen, wat ook te zien was in deze wedstrijd. De eerste set deden de teams niet voor elkaar onder. Eigenlijk liep RVV vanaf het eerste punt achter de feiten aan. Echter, in de voorbereiding is gebleken dat het team er vorig seizoen kwaliteiten bij heeft gekregen. Het raakt nooit in paniek en vertrouwd op haar kwaliteiten. Het resultaat in de eerste set was hierdoor in het voordeel van RVV (27-25).

Het beeld in de tweede set was niet veel anders. Beide teams speelden goed volleybal, maar geen van de twee kon echt overtuigen. Lange tijd was het stuivertje wisselen, de spanning was om te snijden. Gelukkig voor de Katwijkers was het RVV dat wederom het hoofd koel hield in de deze set. Door middel van een aantal mooie en slimme punten wisten de mannen toch de set binnen te slepen (25-22).

Dan de derde set. Nog steeds waren beide teams aan elkaar gewaagd. Het was nu echter VTC Woerden dat overtuigendspeelde. RVV oogde ongeconcentreerd en vooral vermoeid. Een oprisping aan het einde van deze set mocht niet baten, de Katwijkse mannen verloren deze set (21-25).

De vierde set leek lange tijd op een set om snel te vergeten. RVV leek gebroken nadat het de vorige set had verloren. Alles lukte net niet, terwijl dat aan Woerdense kant wel lukte. Een vroege wissel, spelverdeler Ard de Mooij werd vervangen door broer Ron de Mooij, leek ook geen verandering te kunnen brengen. RVV bleef punten verliezen en al snel keek het tegen een achterstand van meer dan tien punten aan (03-14). Door kleine oprispingen kwamen de mannen uit het vissersdorp echter steeds meer terug, en ook het geloof in een goede afloop leek te groeien. Dit was zeker het geval nadat routinier Ron de Mooij zijn ploeg via een weergaloze servicebeurt naast VTC Woerden bracht. RVV was terug in de wedstrijd en was niet van plan deze nog uit handen te geven. Een spannende slotfase volgde waarin beide teams, samen met het arbitrale duo, zeker niet foutloos waren. RVV pakte gelukkig het beslissende punt. Aanvoerder Bas van der Tang verdedigde een geslagen bal, waarna Thijmen Heemskerk deze bal promoveerde tot punt. RVV ging jubelend naar huis, Woerden had weer verloren (25-22).

 

Reactie niet mogelijk.