Talententraining Rijnland tweemaal op podium

(V.l.n.r. Ard, Tess, Noëlle, Amber, Renske, Nicole, Isa, Pien, Roel.)

HUIZEN – Afgelopen zondag vochten de talenten van de regiotraining Rijnland om de eerste plaats in een onderlinge strijd tegen andere talententeams uit regio West. Met resultaat: de D-jeugd werd onverwacht, maar welverdiend eerste.

Regio West beslaat ongeveer geheel Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. Binnen deze regio zijn een aantal initiatieven tot talententrainingen. Talententraining Regio Rijnland is er daar een van.

Rijnland is een samenwerkingsverband van een aantal verenigingen: Gemini-Kangeroes (Voorschoten), Leython DC (Leiderdorp), Liusna (Lisse), RVV (Katwijk), VCO (Oegstgeest) en VCS (Sassenheim). Zij hebben de afgelopen 2 jaar geprobeerd te investeren in de getalenteerde jeugd door deze samen te laten trainen. Andere initiatieven werken op dezelfde manier. Een aantal initiatieven trainen zelfs 8 uur per week, naast de reguliere trainingen bij de eigen vereniging.

De talenten van regio Rijnland trainen slechts eens per week tezamen, maar onder leiding van zeer bekwame en gekwalificeerde trainers. En niet zonder resultaat: de D-jeugd – trainend op zaterdagochtend in Katwijk – werd als vermeld eerste op het toernooi. De C-jeugd, met trainingen op zondag in Sassenheim, kon thuiskomen met een welverdiende derde plaats.

Hieruit blijkt dat niet alleen kwanititeit, maar ook de kwaliteit van trainen erg belangrijk is. De inzet van spelers en trainers zijn voorwaarde voor het bereikte succes.

 

Reactie niet mogelijk.