Trein H1 dendert over arm Donar H1 heen

De volleybaltrein getiteld Heren 1 denderde afgelopen zaterdag ook in Leiden door. Het arme Donar H1 had geen schijn van kans: 0-4.

Eigenlijk had RVV alleen maar iets te verliezen, afgaand op de ranglijst en het vertoonde spel, dat was al heel snel duidelijk. De mannen van coach Bart waren vanaf het eerste fluitsignaal goed bij de les en zetten Donar serverend onder grote druk. Eventjes kon Donar bijblijven, maar toen Gert aan service kwam, was het gedaan met de thuisploeg. Geen bal kwam nog fatsoenlijk terug en als dat toch gebeurde, wisten de mannen er wel raad mee. De serviceserie duurde ongeveer tien punten en bij 10-25 was de eerste set binnen.

Heel eventjes stond Heren 1 achter in de tweede set (3-1), maar de mannen namen het heft snel weer in handen en brachten meer vaart in het spel. De snelle set-ups van Ron waren de blokkering van Donar veel te machtig en ook serverend en blokkerend was RVV twee maten te groot. Bij 14-18 dacht Donar stiekem aan te kunnen sluiten, maar opnieuw een tempoversnelling zorgde voor een ruim verschil aan het eind van de set (18-25).

De derde set werd een ware afstraffing, mede dankzij een enorme serviceserie van Leander, waarschijnlijk de langste van de hele wedstrijd. Diep, kort, de passing van Donar kreeg er totaal geen vat op en zelfs de meest simpele ballen verdwenen in het net. Het gapende gat bij 4-20 (!) werd nog wel een stuk ingelopen, vooral omdat de heren, tot grote ergernis van Bart maar ook van zichzelf, weigerden de trekker over te halen voor een monsterscore. De thuisploeg was dolblij met ieder gescoord punt, wat alles zegt over het niveauverschil tussen beide teams. De uiteindelijke score van 14-25 viel immers nog altijd onder de noemer ‘heel dik’.

Onder de tien, dat moest in de vierde set dan maar gebeuren. Martin zorgde er met zijn service voor dat RVV zich in ieder geval geen zorgen meer hoefde te maken over de setwinst (van 1-0 naar 10-1). Het gat werd in de loop van de set alleen maar groter. De mannen scoorden makkelijk en maakten bijzonder weinig fouten. De veegpartij was afgelopen bij 7-25.

Heren 1 heeft nog een paar drukke dagen voor de boeg, zo vlak voor kerst. Maandag 17 december (vanavond) speelt het team in de achtste finales van de beker bij VTC Woerden H3 in de Thijs van de Polshal, die wedstrijd begint om 21.30 uur. Komende donderdag 20 december, eveneens om 21.30 uur, speelt RVV voor de competitie uit bij Visade Voorburg in sporthal Essesteyn.

Reactie niet mogelijk.