Tumultueuze vijfde set kost RVV D1 winst

Na de 4-0 nederlaag van het weekend ervoor, moest Dames 1 op maandagavond gelijk weer aan de bak. In Haarlem speelden de Katwijkse dames tegen het ervaren dames 5 van Spaarnestad.

De wedstrijd werd begonnen met Arina en Miriam op de buiten, Hannah en Nathalie op de midden, Joan in de diagonaal, Willy als spelverdeler en Aimee als libero. De set begon erg traag, RVV kwam lastig in het spel. De lange midden van Spaarnestad wist vanuit elke positie te scoren en de eerste set werd verloren met 25-15.

De tweede set begon Mariëlle op de buiten en schoof Arina naar de diagonaal. Door veel ballen op de spelverdeler te spelen kon Spaarnestad het midden niet bereiken. D1 vond het gat in de verdediging van de thuisclub en scoorde veel ballen. De korte service van Mariëlle zorgde ervoor dat RVV de tweede set won met 22-25. Ook de derde set zette RVV dezelfde winnende tactiek door. Miriam wist haar aanval goed diep achterin te plaatsen, waardoor er veel gescoord werd. De derde set won RVV met 16-25.

Trainer Ard waarschuwde voor de altijd lastige vierde set. "We hebben nog niks", waarschuwde de coach zijn team. Helaas hielp deze waarschuwing niet, want ballen werden opeens niet meer gescoord en Spaarnestad vond de sterke middenaanval weer. Denise verving Miriam een paar ballen in de verdediging en aan het net kwam Miriam weer in het spel. het mocht niet baten, de vierde set werd verloren met 25-17.

De vijfde set begon RVV goed en liepen onze dames uit naar een ruime voorsprong. Spaarnestad gaf zich echter niet zomaar gewonnen en daar kwam nog eens bij dat twee punten van RVV terug werden gedraaid omdat de teller een opstellingsfout constateerde. Waar D1 het niet voor elkaar kreeg om te scoren op de belangrijke punten, deed Spaarnestad dat wel en ging de laatste set onnodig verloren met 16-14.

Dames 1 van RVV speelt op vrijdag 29 november haar volgende competitiewedstrijd. Tegenstander in de eigen Boorsmazaal is dan Leython DC dames 3. De wedstrijd begint om 21.30 uur.

Reactie niet mogelijk.