Vermoeid H1 op tandvlees langs Visade

De vierde wedstrijd in krap twaalf dagen was gisteren een zware bevalling voor H1, die zich tegen het sterke Visade Voorburg H4 opnieuw terugknokten na een achterstand (2-3).

Het was lange tijd een beetje lamlendig aan Katwijkse zijde. De eerste set kwamen de mannen dankzij een sterk begin op een ruime voorsprong (15-20), maar liet H1 Visade net zo makkelijk weer terug in de wedstrijd komen. De setwinst kwam niet meer in gevaar (22-25), maar aan het eind van de set werd al duidelijk dat het een pittig avondje zou worden.

Dat hadden de heren overigens vooral aan zichzelf te wijten doordat de vermoeid ogende ploeg zeker in de tweede en derde set veel meer onnodige (service)fouten maakten dan gebruikelijk. Visade is een team dat daar met alle ervaring slim gebruik van maakte. Veel ballen werden via de blokkering gescoord en waar dergelijke ballen normaliter vaak worden geraapt, was daar in Voorburg nauwelijks sprake van. In de tweede set was er een foutje van de prima leidende scheidsrechter voor nodig om H1 te breken (25-22), de derde set liepen de mannen van Bart door onzorgvuldig spel achter de feiten aan (25-18).

Bart zette zijn mannen voor de vierde set weer op scherp met de opmerking dat als ze nog iets van deze wedstrijd wilden maken, dat nu moest gebeuren. Daarmee stak hij het vuurtje weer aan van de wil om te winnen en net als in Woerden vocht het vlaggenschip zich weer helemaal terug in de wedstrijd. Het foutenpercentage in de service was in de vierde set nog veel te hoog, maar de overtuiging in het spel was weer helemaal terug. Passend en verdedigend stond het opeens weer als een huis en als Ken en Jeroen volop bediend kunnen worden, zijn er maar weinig teams in deze klasse die onze mannen kunnen afstoppen, omdat daardoor de buitenaanvallers het ook wat makkelijker kregen om te scoren (22-25).

De schrik zat er even in toen een speler van Visade aan het begin van de beslissende vijfde set kermend naar de grond ging. Ook Visade plaatste zich afgelopen maandag voor de kwartfinales van de regionale beker en had dus een pittig programma achter de rug. Dat bleek ook wel bij de diagnose (kramp), waar even gevreesd werd voor een zweepslag. De organisatie was even weg bij de thuisclub, maar H1 profiteerde pas na de wisseling van kant (7-8). Martin serveerde een sterke serie (9-14), waarna de prima ingevallen Jelle het met een prachtige ace afmaakte.

De balans opmakend heeft H1 een geweldige eerste seizoenshelft achter de rug. Het team leidt halverwege ruim de dans in de 1e klasse en speelt in februari in de kwartfinales van de beker bij Liusna. De exacte datum is nog niet bekend, wel die van de eerstvolgende competitiewedstrijd. En dat is meteen een cruciale wedstrijd, want op 12 januari om 17.00 uur komt nummer 2 Zovoc H1 uit Zoetermeer op bezoek in de Boorsmazaal. Zovoc is het enige team dat H1 deze competitie versloeg (3-1) en de heren zijn gebrand om die nederlaag voor eigen publiek recht te zetten.

Leuk trouwens, dat ook andere teams wel eens een stukje schrijven. Waarschuwing vooraf om u niet al te hard te ergeren: er komt een woord in voor dat met hoofdletters is geschreven, maar waarvan de betekenis nog even moet worden uitgelegd aan de ‘schrijvert’.

Klik hier voor de stand in de 1e klasse.

Reactie niet mogelijk.