Volle winst RVV H1 na hectisch slot

Geen puntverlies voor de volleyballers van RVV H1 dit keer, al was Sovicos H2 zaterdag in de Boorsmazaal dicht bij een onverdiend punt.

RVV was de eerste drie sets heer en meester. Met Ard dit keer als startende spelverdeler gaven de mannen van Bart plankgas. Geen moment kreeg het team uit Den Haag vat op de service van RVV. En als er al een keer werd aangevallen, zat de blokkering potdicht. De passing werd goed verzorgd, waardoor Ard veelvuldig de buitenaanvallers in hoog tempo voor een eenmansblok kreeg en dat was 'kaassie' voor Jelle, Leander en Gert. Uiteraard met dank aan het 'hangen' van Jeroen en Ken. Met 25-14 en 25-17 waren de eerste twee sets in een mum van tijd voor de thuisclub.

In set nummer drie begon Sovicos zowaar ook volleyballend actief te worden. Want ondanks de slachting in de eerste twee sets blonken de Hagenezen vooral uit in praten. Dat de scheidsrechter geen kaarten trok, mocht een klein wonder heten. In plaats van te volleyballen, probeerde Sovicos RVV met opmerkingen onder het net door uit het ritme te krijgen. De Katwijkers bleven echter stoïcijns, werkten in de derde set een dipje weg met twee wissels (Erik voor Gert en Ron voor Ard) en pakten met 25-20 in ieder geval de overwinning.

De vierde set was voor de bonuspunten, maar wel de meest memorabele van de middag. Gemakzucht bij RVV zorgde voor een matige start in de laatste set, waardoor er al snel een achterstand was van vier punten. Maar als er iets is wat RVV heeft, dan is het de absolute wil om te winnen. De spreekwoordelijke mouwen werden opgestroopt, enkele bijna onmogelijke ballen om te verdedigen werden alsnog verdedigd en het geloof in setwinst was bij 23-23 weer helemaal terug. Al was er even daarvoor nog wel een schrikmomentje, toen Jelle zijn knie leek te verdraaien. De schade viel gelukkig mee en na een paar minuten bijkomen, huppelde hij het veld weer in.

Om in de hectische slotfase van de wedstrijd ook nog belangrijk te zijn bij het wegwerken van maar liefst vijf setpunten. Het breekpunt kwam echter op 27-28. Toen werd een Haagse speler afgefloten voor een technische fout, tot grote woede van iedereen bij Sovicos. De klachten hielpen niet en RVV maakte slim gebruik van de frustratie bij de tegenstander en stootte door naar 29-28. Het eerste setpunt werkte Sovicos nog weg, maar dankzij twee uitstekende services van Ken was de 4-0-overwinning met 31-29 (!) een feit.

Komende zaterdag 24 maart speelt RVV H1 al weer de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. In de 'burenruzie' met VCO heeft RVV nog wat recht te zetten. In Oegstgeest wonnen de Katwijkers wel (1-3), maar overtuigend was het allerminst. De wedstrijd in de Boorsmazaal begint om 16.30 uur.
 

Reactie niet mogelijk.