Volleybal seizoen definitief beëindigd

De Nevobo heeft bekend gemaakt dat ook de eredivisie niet uitgespeeld zal worden. Daarmee breekt voor de bond een fase van overleg aan met CEV en  betrokken verenigingen over hoe het nu verder moet. Een spannende periode, zeker ook voor onze vereniging. Want hoe worden de “eindstanden” op een eerlijke manier vastgesteld? Wie het weet mag het zeggen…

Want niet alleen Dames1 stond er goed voor… natuurlijk, het kampioenschap kon hen niet meer ontgaan, zo leek het…. , tenminste… totdat dit virus ook in Europa terecht kwam. Maar ook Dames2 had echt nog kans om P/D te spelen, en hoewel dames3 op de tweede plaats staat, stonden ze er virtueel beter voor en ook zij hadden dus serieuze kansen op het kampioenschap.

Bij de heren ook een fantastisch beeld: wat moeten we nog zeggen van Heren1? Zij waren bezig met een droomdebuut in de tweede divisie, en leken af te stevenen op een kampioenschap in de tweede divisie, of minstens P/D te halen om volgend seizoen te debuteren in de Eerste divisie… wie had dat ooit gedacht? Maar wie op de rankings iets verder kijkt, ziet ook Heren2 stoer bovenaan staan. Ook zij leken zeker van het kampioenschap en promotie…

En dan de jeugd:

– meisjes B1 ging op voor het kampioenschap
– jongens C1 ging op voor het kampioenschap

Al met al is het enorm zuur om te constateren dat we dit mooie seizoen niet hebben kunnen bekronen met kampioenschappen en het bijbehorende grootse feest. Natuurlijk… op dit moment hebben we grotere problemen in ons land en kunnen we alleen maar wensen dat we elkaar volgend seizoen weer in of rond het volleybalveld zullen treffen. Daarom zeggen we ook hier: “let een beetje op elkaar!” We hebben een prachtige vereniging, en natuurlijk gaan we er als bestuur alles aan doen om ook nog positieve herinneringen aan dit seizoen in de boeken te kunnen schrijven, en daar gaan wij alles aan doen wat in onze mogelijkheden ligt. Maar vooralsnog kunnen we alleen afwachten op verdere beslissingen. En ondertussen iets voor en ander doen. Wie weet kun jij met je team nog een geweldig idee bedenken en uitvoeren!

In de tussentijd wensen we al onze leden, sponsoren, vrienden, familie en andere belangstellenden het allerbeste toe, heel speciaal zij die op dit moment onder hoogspanning werken in de zorg en op andere vitale plekken in ons land. En natuurlijk: zodra het weer mag, gaan we kijken hoe we dit seizoen een goed slotakkoordje kunnen geven. Hoe? Eerlijk gezegd, we weten het niet… maar één belofte: als het allemaal weer kan en mag gaan we iets gezelligs doen. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. Om vooruit te kijken naar het komende seizoen. Wanneer dat zal zijn moeten we helaas afwachten in deze bizarre tijden. We hebben geen keus. In de tussentijd wensen we iedereen het allerbeste toe, we hopen dat iedereen gezond blijft. En hopelijk: tot snel!

Namens het bestuur
(AvD)

Meer informatie: https://www.nevobo.nl/nieuwsbericht/2020/03/22/nevobo-stopt-alle-competities-ook-eredivisie

Reactie niet mogelijk.