Volleybaldames RVV niet bij de les

Het opgepoetste zelfvertrouwen van de vrouwen van RVV liep afgelopen zaterdag in de Boorsmazaal  een deuk op. De meiden van Aspasia uit Koudekerk waren net iets doortastender en slimmer in de afwerking dan het eerste damesteam van trainer/coach Bart van Kruistum. Op de 1-3 einduitslag viel dan ook niets af te dingen.

“Er wordt in de jeugdopleiding van RVV veel tijd en energie gestoken in techniektraining, de basis van het volleybal. Maar als het dan niet gaat zoals het moet, dan moet je de mouwen opstropen en keihard werken. Dan is een fluwelen techniek ondergeschikt, dan moet je flair tonen, de bal erin willen rammen en servicedruk ontwikkelen. De wil om te winnen moet dan aanwezig zijn. In de eerste twee sets was daar weinig van te merken”, was de conclusie van Van Kruistum na afloop.

Kenmerkend waren de vele persoonlijke fouten van de RVV dames waardoor de eerste set kansloos verloren ging met 18-25. De tweede set vertoonde aanvankelijk hetzelfde beeld, maar gaandeweg de set kreeg RVV toch wat meer vat op de aanvalsdriften van Aspasia. Het enthousiasme en de drive van midspeler Hannah Zandbergen werkte daarbij aanstekelijk op het team, ze had kennelijk iets goed te maken. Helaas werd de inhaalrace te laat ingezet, waardoor ook de tweede set verloren ging (21-25).

De derde set vertoonde een totaal ander beeld, in no time liep RVV door flitsend aanvalsspel uit naar een 14-4 voorsprong. Aan niets was te merken dat diagonaal Lisa Harteveld niet geheel fit was. Ongrijpbaar waren haar smashes, dit alles gevoed door sterke servicebeurten van Hannah Zandbergen en een solide passing van Marthe de Mare. De setwinst kwam dan ook geen enkel moment meer in gevaar (25-18).

Wie dacht dat die opleving zich in de vierde set zou voortzetten kwam helaas bedrogen uit. De lamlendigheid uit de eerste set sloeg weer en toe en wederom keek RVV snel tegen een onoverbrugbare achterstand aan die uiteindelijk tot de 1-3 nederlaag leidde. De meiden kunnen zich op zaterdag 21 november a.s. tegen DVC uit Driebruggen revancheren voor het verlies van afgelopen zaterdag. De wedstrijd in de Boorsmazaal begint om 17.00 uur.

Reactie niet mogelijk.