Vrouwen RVV doen goede zaken tegen DVC

De vrouwen van RVV hebben afgelopen zaterdag een klinkende 3-1 overwinning behaald op de dames van DVC uit Driebruggen. Met een negatief puntentotaal van 97-70 dropen de Driebruggenaren gedesillusioneerd af. Setstanden: 25-12; 22-25; 25-12; 25-21.

Voor de plots wegens droeve familieomstandigheden afwezige Sara Kraaij moest in allerijl een beroep op Mariëlle van Noort gedaan worden en was Willy Houwaard als spelverdeler de stand in voor Jessie van Schie die voor haar werk in Zeeland vertoefde. Het tekent de goede sfeer tussen dames 1 en 2, beiden uitkomend in de eerste klasse, dat ze elkaar de helpende hand bieden.

Een belangrijk aspect in het volleybal is het vermogen de tegenstander je wil op te leggen. Dat had Paola Zizola direct bij aanvang van de wedstrijd goed begrepen. Haar servicebeurt leidde direct tot een 6-0 voorsprong en dat bleek de basis te zijn voor de 25-12 winst in de eerste set. De watervlugge Zizola liet zien dat ze volleybal in haar genen heeft. Wat ook niet onvermeld mag blijven, is het sterke aanvalswerk in de eerste set van de buitenspelers Anneleen van Dijk en Iris de Jong. Als spelverdeler is het altijd lekker een zekerheidje op de buitenkant te hebben.

Er leek zich een relaxed avondje voor de meiden van trainer/coach Bart van Kruistum aan te dienen. Niets bleek minder waar te zijn, de tweede set werd volkomen onnodig verloren. Eens temeer het bewijs dat verslapping van servicedruk en concentratieverlies in de aanval funest kan zijn. Het kan dan echter niet zo zijn de beschuldigende vinger naar elkaar te wijzen. Teamsport is vooral je eigen opdrachten goed uitvoeren, de focus op je eigen functioneren te richten. Met name blokkerend kwamen de meiden van RVV deze set niet goed uit de verf.

Nieuw elan werd in de derde set gebracht door Mariëlle van Noort, die na twee sets koud op de bank direct dominant in de aanval was en in de veldverdediging goud waard was voor het team. Samen met Hannah Ravensbergen was zij een toonbeeld van onverzettelijkheid in deze set. Met Willy Houwaard, in het veld gekomen voor de uitstekend spelende Paola Zizola, werd ook deze set met 25-12 binnengehaald.

Gewaarschuwd door het verloop van de tweede set werd de vierde set direct scherp gestart en ontspon zich een volleybalgevecht met spannende rally’s en sterk aanvalswerk van diagonaalspeelster Lisa Harteveld. Bij de stand 15-14 ontstond een foutenfestival in de Katwijkse passing waardoor DVC kon uitlopen naar 18-15. De inbreng van Iris de Jong op de middenpositie voor Marthe de Mare bracht de ommekeer. De zichtbaar getergde De Jong zette een killing block neer en was vervolgens in haar servicebeurt oppermachtig voor de tegenstander. Het leidde tot een 21-21 stand in de vierde set. Aan de hand van de zeer ervaren en solide spelende Houwaard kwam vervolgens de set en dus wedstrijdwinst geen moment meer in gevaar.

Woensdag 9 december speelt RVV Dames 1 de inhaalwedstrijd tegen de vrouwen van Delta 2 uit Delft. De wedstrijd in De Boorsmazaal begint om 21.00 uur.

Reactie niet mogelijk.