Vrouwen RVV doen zichzelf tekort

De wedstrijd van RVV dames 1 afgelopen weekend tegen de meiden van Aspasia uit Koudekerk was er een met twee gezichten. De piepjonge formatie van trainer/coach Bart van Kruistum, met de jeugdspeelsters Marit Wattel en Isa van Schie in de gelederen, was weinig hoopvol naar Koudekerk vertrokken. Toch lieten de RVV’ers  zien dat het twee sets lang uitstekend met het volwassener en meer ervaren Aspasia mee kon doen. Setstanden 21-25; 25-15; 26-24; 25-16.

Een volleybalwedstrijd is méér dan terugvallen op je techniek als je door je tegenstander onder druk wordt gezet. Dan moeten dragende krachten in het team opstaan in een poging het tij te keren, dan dient leiderschap getoond te worden. ’Brains’ en ‘gogme’ zijn dan minstens zo belangrijk om een wedstrijd te doen kantelen. Dat maakt het verschil.  Met Marit Wattel op de midden en Denise de Mooy als passer/loper werd voortvarend de eerste set gestart. Een uitstekende servicebeurt van De Mooy deed Aspasia naar een time out grijpen. Het liet wederom zien dat servicedruk een machtig wapen is maar ook dat Wattel mits goed op hoogte aangespeeld een killing middenaanval in huis heeft. Punt voor punt herpakte Aspasia zich maar het gat was te groot, RVV haalde verdiend de eerste set binnen.

Wakker geschud door het verlies in de eerste set ging Aspasia direct fel van start en in een ommezien stond de stand 25-15 op het scorebord in De Ridderhof. Een set om snel te vergeten. Aanvankelijk denderde de Aspasiatrein ook in de derde set door, maar gaandeweg werd antwoord gegeven op de servicedruk en kwam de passing beter op het net. De meiden van RVV knokten voor wat ze waard waren en een schier hopeloze achterstand van 23-20 werd omgebogen in een 24-23 voorsprong en dus setpoint. Groot was dan ook de consternatie dat de warrig fluitende scheidsrechter de overduidelijke netfout van Aspasia bij het allesbeslissende setpunt over het hoofd zag, het net trilt nu nog na. Deze klap kwamen de meiden van RVV niet meer te boven en werd deze set nipt met 26-24 verloren.

De vierde set was een kopie van de tweede set waardoor de 1-3 uitslag een feit werd. De wedstrijd liet echter wel zien dat met een juiste wedstrijdmentaliteit punten zijn te verdienen. Op zaterdag 5 maart spelen de dames van RVV thuis tegen de studentes van SKC uit Leiden. De wedstrijd in de Boorsmazaal begint om 17.00 uur.

Reactie niet mogelijk.