Vrouwen RVV winnen laatste thuiswedstrijd

De RVV vrouwen van trainer/coach Bart van Kruistum sloten hun laatste thuiswedstrijd van dit seizoen af met een overwinning. In De Boorsmazaal werd VSTS uit Bodegraven met een 3-1 verlies naar huis gestuurd. Een wedstrijd die eigenlijk alleen in de vierde set spannend te noemen was. Setstanden 25-16; 25-20; 18-25; 27-25.

Met Paola Zizola in de spelverdeling, Arina vd Boon in de diagonaal en Mariëlle Noort als passerloper werd meteen fel van leer getrokken. VSTS had RVV in Bodegraven nog op een kansloze nederlaag getrakteerd, er moest dus sportieve revanche genomen worden. Al eerder dit seizoen is gebleken dat Zizola de set-ups prima op de buitenkant weet te brengen. En ook nu weer wist Mariëlle Noort daar maximaal van te profiteren. Ze was bij vlagen ongrijpbaar voor de blokkering van VSTS. Een prima spelende Amber Ouweneel voedde Zizola daarbij met loepzuivere passes. Voor het eerst dit seizoen trad RVV op met 2 libero’s want ook Miriam van Duijn had zich in het witte liberoshirt gehesen. Dat beide libero’s tot op het bot gemotiveerd waren was de gehele wedstrijd duidelijk zichtbaar, daar doe je als team voordeel mee. Ook de lengte van Sara Kraaij en Iris de Jong op de middenpositie boezemde voldoende angst in om de blokkering van VSTS vast te houden waardoor de buitenspelers in kansrijke positie werden gebracht. En natuurlijk is een zekerheid-je in de persoon van Arina vd Boon in de diagonaal altijd lekker voor een spelverdeler. Op de 25-16 setuitslag viel dan ook niets af te dingen.

De tweede set was eigenlijk een kopie van de eerste set, al werd gaandeweg zichtbaar dat de servicedruk van RVV haperingen begon te vertonen en de nr. 10 van VSTS op de midden meer en meer in stelling werd gebracht. Toch kwam de tweede set geen enkel moment in gevaar. 25-20.

In de derde set waren de rollen omgedraaid, een ontketende VSTS rook haar kansen want de service van RVV had dramatische vormen aangenomen. Maar liefst 4 keer op rij werd schlemielig in het net geserveerd waardoor VSTS wel heel riant in het zadel werd geholpen. En dat werd vooral in de vierde set duidelijk. Volleybal is ook een psychologisch spelletje, de tegenstander onder druk zetten, de meest zwakke passer eruit weten te spelen maar vooral de tegenstander je eigen wil op te leggen. Met Jessie van Schie, Anneleen van Dijk en Lisa Harteveld in de basis ging de vierde set gelijk op. Een spannende strijd met lange rally’s ontspon zich. Meer en meer kreeg de vrouwenploeg van Bart van Kruistum vat op de middenaanval van VSTS. Vooral de servicedruk van RVV kreeg weer het niveau van de eerste twee sets terug. Toch kostte het nog een matchpoint alvorens RVV de wedstrijd definitief naar zich toetrok (27-25).

Komende vrijdag speelt RVV de laatste wedstrijd van het seizoen. In Delft wachten de vrouwen van Delta. De wedstrijd in Kerkpolder begint om 19.30 uur.

Reactie niet mogelijk.