Winst en verlies Heren 1 bij Aspasia

Heren 1 leek het verlies tegen Zovoc uitstekend te hebben verwerkt en won afgelopen vrijdag in Koudekerk a/d Rijn in een mum van tijd de eerste drie sets van Aspasia H2.

Aan het eind van de derde set sloeg het noodlot echter toe. Bij een blokkeringsactie landde Ken op de voet van Gert en klapte door zijn enkel. Einde wedstrijd voor de belangrijke middenaanvaller van Heren 1, die in ieder geval het duel met buurman VCO uit Oegstgeest van komende zaterdag zal missen.

De mannen van Bart bleken daarna van slag, al mocht H1 de laatste set nooit zo makkelijk weggeven. De tot dan toe sterke passing viel helemaal weg, wat deels ook de verdienste was van Aspasia, dat met sterk serveerwerk eindelijk wat druk uit kon oefenen op het tot dan toe ongenaakbare RVV. Daarbij maakte Heren 1 te veel fouten in de aanval, waardoor de thuisploeg de laatste set zeer verrassend won (25-17).

En daar zag het lange tijd dus niet naar uit. H1 heerste als koning over de Ridderhof-bewoners. Met heel veel servicedruk en het betere sloopwerk van met name Leander en Martin in de aanval werd Aspasia in de eerste en tweede set overdonderd (13-25 en 19-25). Ook in de derde set liet RVV geen spaan heel van Aspasia. Ondanks het uitvallen van Ken werd de set eenvoudig gewonnen (12-25).

Door het onnodige verlies van de laatste set komen VollinGo en Zovoc nog dichter bij RVV en ligt de strijd om de titel in de 1e klasse weer helemaal open. Komende zaterdag om 17.00 uur ontvangt H1 in de eigen Boorsmazaal dus VCO. Opnieuw een wedstrijd waarin RVV eigenlijk geen punten mag verspelen. En dat zal nog een aardige klus worden, want VCO won drie van haar laatste vier wedstrijden en lijkt in een goede vorm te steken. De steun van veel publiek zou zomaar de doorslag kunnen geven, kom daarom massaal H1 aanmoedigen!

Reactie niet mogelijk.