Winst glipt H1 toch door de vingers

De winst leek zaterdag in zicht na twee soevereine sets van H1. Toch glipte de wedstrijd onze mannen nog door de vingers tegen rivaal Leython DC H2 (2-3).

Niemand op de volle tribunes van de Boorsmazaal gaf na twee sets nog veel voor de kansen van de Leiderdorpers. De bezoekers werden namelijk overlopen door H1. Spectaculaire services van Ken, een bijna foutloze passing van met name Samuel en Gert waardoor Ron de blokkering van Leython met de regelmaat van de klok uit elkaar speelde en een potdicht blok dankzij de sterke service bleken hierbij de doorslaggevende ingrediënten. Met 25-16 en 25-17 leek H1 de basis te leggen voor weer eens een overwinning. Eentje die de mannen goed konden gebruiken na teleurstellende verliespartijen tegen Sky Jumpers en Punch.

Het pakte helaas voor H1 heel anders uit. De rivaal uit Leiderdorp kroop uit zijn schulp, probeerde de servicedruk op te voeren en kreeg halverwege de derde set grip op de aanval van de mannen van Bart. De kleine voorsprong was al snel een kleine achterstand, waarna een hevig tegenspartelend H1 toch moest buigen (21-25).

Teleurgesteld door het setverlies keken onze mannen in de vierde set meteen tegen een achterstand aan. Beide teams bleken heel erg aan elkaar gewaagd, want wat Bart ook probeerde met wissels en hoe hard H1 ook knokte om weer de bovenliggende partij te worden in de set, Leython hield de voorsprong knap vast en zegevierde met 20-25.

Het werd uiteindelijk dus toch weer zo’n middag waarop zelfs de overwinning H1 door de vingers glipte. Leython zette het opgebouwde overwicht door in de vijfde set (10-15) en won de wedstrijd. Een onnodige nederlaag die veel gelijkenissen kende met de heenwedstrijd. Ook toen was H1 het grootste deel van de wedstrijd de betere, maar ook toen zetten onze mannen dit niet om in winst.

En dus gaat H1 zich met een katerig gevoel voor de derde keer voorbereiden op de wedstrijd in Koudekerk a/d Rijn tegen hoogvlieger Aspasia H1. Oorspronkelijk stond deze wedstrijd gepland in de eerste speelronde, maar werd verzet naar februari. Toen kwam het arbitrale duo niet opdagen, waardoor H1 onverrichter zake naar huis kon. De ontmoeting staat nu gepland op woensdag 26 maart om 21.00 uur in sporthal De Ridderhof. Onder voorbehoud.

Reactie niet mogelijk.