Winst glipt H1 toch nog door de vingers

Het had er halverwege de vijfde set (8-4) alle schijn van dat Heren 1 tegen Delta H1 hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen in winst zouden omzetten. Onze mannen gaven de set en daarmee de winst onnodig toch nog uit handen.

Debet aan de knullig verloren laatste set waren een aantal onnodige persoonlijke fouten, waardoor RVV de bezoekers uit Delft weer zicht gaf op de overwinning. Zelfs bij 12-10 en Ard aan service leek er geen vuiltje aan de lucht. Ard serveerde de hele wedstrijd al erg sterk, maar de nummer drie van de ranglijst had op het juiste moment een antwoord en drukte vervolgens door naar 13-14. Via een uitstekende middenaanval van Ken werd het 14-14, waarna de mannen het twee keer niet kon afmaken en de set met 14-16 toch naar Delta ging.

De wisselvalligheid in spel en scoreverloop in de beslissende set was kenmerkend voor de hele wedstrijd. Coach Bart stuurde met Martin (diagonaal), Ron (spelverdeler), Ken en Jelle (middenaanval), Gert en Erik (buitenaanval) en libero Samuel een team binnen de lijnen dat heel sterk begon en snel op een ruime voorsprong stond (10-5). De passing stokte plotseling, waardoor Delta zich ook in de wedstrijd kon spelen en bij de 20 een kleine voorsprong had (18-20). Het ervaren team haalde de set vervolgens met overtuiging binnen (22-25).

De tweede set begonnen onze mannen opnieuw furieus, dit keer geholpen door de bezoekers die het regelmatig niet eens waren met de arbiters en daardoor uit hun ritme raakten. RVV maakte er goed gebruik van, bleef deze set met name via Erik, Ken en Martin scorend de bovenliggende partij en een ruime setwinst (25-18) was het logische gevolg.

Het omgekeerde was het geval in de derde set. Het was gedurende deze set erg onrustig bij RVV, goede momenten werden te vaak afgewisseld met onnodige eigen fouten. De wissels van diagonaal Martin voor Jelle (Ard stond inmiddels op midden, Martin moest noodgedwongen eerder weg) en Leander voor Erik hielpen niet en Delta won de set met ruime cijfers (17-25).

De grilligheid van beide teams zette zich door in de vierde set, met ditmaal onze eigen heren weer als bovenliggende partij. De blokkering stond in deze set als een huis, waardoor er ook verdedigend veel werd gepakt. Via veel servicedruk en killblocks van onder meer Ken en Gert werd de voorsprong alleen maar groter en bij 25-15 was het gedaan. Het goede spel van RVV zette zich onder aanvoering van Erik in de beslissende set door tot 8-4. De afloop is bekend: een onnodige 2-3-nederlaag.

Heren 1 heeft een pittige seizoensstart, want na de nummers 2 en 3 van de ranglijst te hebben gehad, gaat H1 komende zaterdag 12 oktober op bezoek bij lijstaanvoerder VollinGo H1. Het team uit Gouda verloor in drie wedstrijden nog geen set, maar H1 zal er uiteraard alles aan doen om daar verandering in aan te brengen. De wedstrijd in sporthal De Mammoet in Gouda begint om 17.30 uur.

Reactie niet mogelijk.