Zwaarbevochten bekerzege H1 in Woerden

De mannen van Heren 1 hebben zich gisteren na een knappe inhaalrace geplaatst voor de kwartfinales van de regionale beker. Ook VTC Woerden H3 moest uiteindelijk het hoofd buigen voor ons vlaggenschip (2-3).

Doordeweekse avonden liggen H1 over het algemeen niet zo, maar dat was geen excuus voor het slappe begin in Woerden. Zonder coach Bart op de bank keken de mannen meteen tegen een flinke achterstand aan, vooral door matig eigen spel. Als er echter iets is waar H1 goed in is, dan is het de knop omzetten en overschakelen op 'vechtvolleybal'. Punt voor punt kropen de heren dichter naar de thuisclub, die tot hun schrik RVV zelfs als eerste op setpoint zagen komen bij 25-24. Na verschillende kansen over en weer was VTC Woerden net iets beter bij de les (30-28).

In de tweede set ging het volleyballend allemaal wat beter lopen bij RVV. Waar de buitenaanvallers het aanvallend lastig hadden met de prima blokkering van VTC Woerden, stond de passing als een huis en ook verdedigend werd veel meer gepakt. Het initiatief werd overgenomen en de kleine voorsprong keurig over de streep getrokken (22-25). Met hernieuwde moed startten de mannen daarom aan de derde set, maar die moed werd al snel de grond in geboord. Het was de enige set waarin VTC Woerden echt servicedruk uitoefende, waarna frustraties de overhand kregen en er nauwelijks nog een bal werd gescoord. Het was een set om heel snel te vergeten (25-11).

De thuisclub had zich waarschijnlijk niet goed genoeg ingelezen (stukjes genoeg op deze website, toch?), want als ze iets hadden kunnen weten, is het dat de mannen van H1 net Duitsers zijn: je bent pas van ze af na het laatste fluitsignaal. De Woerdense formatie pakte een kleine voorsprong, dacht de buit al binnen te hebben en zich wat frivoliteiten te kunnen veroorloven. Daarnaast bleef Woerden volharden in serveren op met name Leander en Gert, die wel raad wisten met de niet al te lastige service. Ron kon daardoor volop zijn beste aanvallers Martin, Ken en Jeroen in stelling brengen. Ook serverend zette RVV een tandje bij, waarna de kleine achterstand al snel een voorsprong was. VTC Woerden H3 is echter een sterk team en knokte zich bijna nog terug, maar zover liet RVV het niet meer komen. Martin zorgde met een slimme prikbal via het blok en een enorme dreun voor de setwinst (23-25).

Een vijfde set moest dus de beslissing brengen in deze aantrekkelijke bekerwedstrijd. Het leek een machtsstrijd te worden wie de beste middenaanval had. De middenaanval van beide teams liep als een trein, al won Ken die strijd op punten, mede dankzij de betere passing bij RVV. De half zieke Ard (38,5 is koorts, toch) zorgde met zijn sterke service echter voor het definitieve gat (van 8-9 naar 9-14). Dat gaf RVV uiteraard niet meer weg, Martin mocht de klus klaren (9-15).

Komende donderdag sluit H1 de eerste seizoenshelft af met een lastige uitwedstrijd tegen Visade Voorburg H4. De wedstrijd in sporthal Essesteyn begint om 21.30 uur.

Reactie niet mogelijk.