Zwak RVV H1 keihard afgestraft in Voorburg

De volleybalmannen van RVV leden afgelopen donderdag een even verrassende als terechte nederlaag bij VV Haaglanden. De Katwijkers gaven tegen de nummer laatst van de ranglijst niet thuis en dat werd keihard afgestraft in Voorburg (3-1).

Alleen de middenaanval met Ken Rovers en Erik de Muinck kwam regelmatig tot scoren, maar de passing van RVV was dermate zwak dat spelverdeler Ron de Mooij hen in de eerste twee sets nauwelijks kon aanspelen. Een slordig begin kostte RVV daarbij de eerste twee sets, want Haaglanden kon zonder al te veel moeite uitlopen naar 10-2. In de eindfase waren de Katwijkers dankzij scores van met name Jelle Noest wel weer in de buurt, maar zoals zo vaak kost zo’n inhaalrace te veel kracht (25-21). De tweede set was een kopie van de eerste. Een zwak begin zorgde opnieuw voor een gat dat niet meer kon worden gedicht (25-19).

Pas in de derde set kwam RVV een beetje los. De passing en verdediging verbeterden vooral dankzij de inbreng van Ard de Mooij, waardoor het team van Bart van Kruistum een ruime voorsprong opbouwde. Vooral het midden zorgde voor veel scores. Toch werd het weer onnodig spannend toen RVV Haaglanden nog heel dichtbij liet komen, maar uiteindelijk was de set toch voor de Katwijkers (21-25).

De setwinst bleek geen ommekeer in de wedstrijd. RVV speelde vooral tegen zichzelf en bleef blokkerend en scorend bijzonder slordig. Haaglanden speelde veel slimmer dan RVV, sloop een paar puntjes weg en haalde de set ondanks een spannend slot keurig binnen (25-22).

De verdiende nederlaag zal komende zaterdag 7 maart moeten worden weggespoeld in de thuiswedstrijd tegen nummer vier Kalinko H1. Dan zal RVV deze week wel het bekende ‘andere vaatje’ moeten vinden. De wedstrijd in de Boorsmazaal begint om 17.00 uur.

Reactie niet mogelijk.