Een sterk bakkie en toernooiwinst RVV N5-1

Geplaatst op: 27-11-2023

Het sterrenensemble van RVV N5-1 reisde zaterdag 25 november af naar Noordwijk. De coach was op tijd aanwezig en kreeg bij de verkenning van de zaal een heerlijk bakje koffie aangeboden. Dat alle teams op scherp staan om te presteren dat bleek wel. Terwijl het eerste slokje koffie genomen werd wisten de dames van VCO een eerste tik uit te delen waardoor een bal bovenop de koffie plofte. Coach, vloer en muur kwamen onder de hete koffie.  De rest van de middag kwam de aroma van koffie je overal tegemoet waar RVV speelde…

Nu naar waar het om draait. De eerste wedstrijd tegen de dames van VCO N5-2. Een team wat punten bij elkaar moet sprokkelen dit seizoen. Maar vandaag waren die meiden een pittige tegenstander voor onze RVV dames. De eerste set ging verloren met 12-13. Evenals VCO N5-1, waarover in eerdere verslagen meer, wekt ook dit team de nodige irritatie op bij de dames en de coach. Er zijn speelsters bij VCO die, jawel, 30 tot 45 seconden nodig hebben om een bal te serveren. Balletje afvegen, balletje stuiteren, balletje draaien…

De eerste set werd aan het kortste eind getrokken. De tweede set verliep niet veel anders maar met een strakke service van Willemijn in de allerlaatste seconde werd in de tweede set ternauwernood gelijkgespeeld met 9-9. 

Op naar wedstrijd twee. Wat achteraf het begin van een overwinningsreeks zou blijken. Leython N5-2 werd met twee sets tegen nul verslagen. 13-8 en 12-9 waren klinkende setstanden. Met leuk spel met goede reddingen van Cato en Mila was dit een mooie winst. Tijd voor pauze. Marit was jarig dus alle ingrediënten waren aanwezig om met een traktatie de winst te vieren. Na de pauze aan motivatie en fanatisme geen gebrek bij de dames. Aspasia N5-1 en Leython N5-3 moesten er aan geloven. 

Vooral die laatste wedstrijd was een kraker. In de eerste set bij een 11-11 stand dacht een speler van Leython nog snel te serveren voor de zoemer zou gaan. Alles in de hoop om het winnende punt te maken. Maar hij ging te snel en serveerde in het net. De dames pakte zo zelfs setwinst met 12-11. Ook de tweede set ging gelijk op. Maar Evi had het beste voor het laatste bewaard. Met twee geweldige services serveerde ze de meiden naar de overwinning 11-9 setwinst!

Het is echt een goed stel hoor, dat blijkt wel uit bovenstaande foto!

Afbeelding

29-01-2021

Seizoen 19/20 eindigt met 4 kampioen schappen bij de senioren!

18-02-2024

NOJK avontuur C meisjes Habithuis RVV voorbij

17-02-2024

RVV dames wonnen vastberaden van DVC

04-02-2024

Habithuis RVV MC1 verliest nipt van koploper VELO MC1