Een thriller met zoet einde voor MC2

Geplaatst op: 10-12-2023

De meiden konden zich om een tweetal redenen de vorige wedstrijd tegen Zovoc MC2 nog goed herinneren. Ten eerste, het was hun eerste C jeugd wedstrijd ooit en ten tweede, een 0-2 voorsprong voor ‘ons RVV’ werd door Zovoc omgebogen tot een 3-2 stand. Die nederlaag uit september werd in een geweldige en spannende wedstrijd ruimschoots goedgemaakt.

Coach Ron de Mooij moest het doen zonder Bloem Guijt en Julia Verheij. Dus besloot hij dat een reserve nodig was en Doutzen van Duijn uit MC1 was de gelukkige (?).

Ondanks een strak opgezet speelveld door ‘fieldmanager’Martin Bekx en een goede warming up door de meiden, bleekMC2 toch nog niet klaar voor de wedstrijd. Zovoc begon met serveren en keer op keer lieten de meiden de bal tussen de linies vallen, met een fikse achterstand als gevolg. Voldoende redenen voor een eerste time out waarin de meiden weer op scherp gezet. RVV knokte zich terug: er vielen geen onnodige ballen meer op de grond, er werd hard gewerkt en er worden mooie punten gemaakt. In de eindfase van deze spannende set werd invalster Doutzen van Duijn in het veld gebracht voor haar service. En ze maakte het helemaal waar. Met een maximale score op haar service bracht zij RVV op set point en het duurde niet lang voordat RVV de set binnen hengelde (25-23).

De tweede set vertoonde een zelfde slap begin als de eerste, maar de meiden wisten sneller uit het dipje te kruipen. Ze trokken de score gelijk en leken tot het eind van de wedstrijd de bovenliggende partij te zijn, maar niets bleek minder waar. Dure servicefouten ‘boven de twintig’ en wat onhandige keuzes zorgden voor setwinst voor de meiden uit Zoetermeer(22-25).

De derde set was een plaatje. Grote druk van RVV MC2 was teveel voor Zovoc. Goed serveerwerk en solide verdediging zorgde voor een mega uitslag, 25-10.

Vol zelfvertrouwen ging RVV MC2 de vierde set in, maar Zovoc was vastberaden om er een verlenging en misschien wel een overwinning uit te slepen. RVV deed er alles aan om dit te voorkomen. Romy Stam, die in de vierde set op de bank begon, mocht tot drie keer toe invallen en onder andere haar uitstekende service te laten zien. Zo ook in de beslissende eindfase van deze set. Coach Ron rekende zich stiekem al rijk, drie stevige services zou RVV de overwinning brengen. Zovocwas messcherp, wist Romy’s service goed te verwerken en verzilverde de belangrijkste punten van deze set (24-26).

Onze Katwijkse meiden voelden zich bestolen en waren onder de indruk van de wedstrijdspanning. Gelukkig werd diezelfde wedstrijdspanning in de vijfde set vakkundig van zich afgeschud. Onder leiding van de uitstekend spelende Noor de Mooij liet RVV goede servicebeurten, slimme geplaatste ballen en een geweldige verdediging zien. De vijfde set was dan ook een snelle prooi voor de jonge RVV meiden (15-7).

Een geweldige overwinning op een dito tegenstanders. Dit zijn de wedstrijden waarom je bent gaan volleyballen of bent komen kijken. Ook al kost het je vele levensjaren!