Eerste clean sheet ooit voor meiden RVV MC2

Geplaatst op: 28-10-2023

Vrijdagavond om 19:30 speelde Habithuis/RVV MC2 tegen Aspasia MC1 uit in Koudekerk aan de Rijn. Na een goede warming up gingen de meiden toch nog wat haperend van start. Door een aantal keer fout te serveren bleef de thuisploeg nog dichtbij, maar toen dat probleem verholpen was, liep de Katwijkse ploeg snel uit en pakte de set (10-25).

In de tweede set was er ook geen vuiltje aan de lucht (12-25). Er werd goed en veelal bovenhands geserveerd en in het veldspel wordt serieus geprobeerd in 3-en te spelen en dat lukt verrassend goed. Het allermooiste is natuurlijk als de set up goed bij de aanvaller komt, dan durven een aantal meiden gewoon aan te vallen. Het is verrassend om te zien hoe snel ze zich ontwikkelen.

En dan volgt de belangrijke derde set. Aspasia gaat beter spelen en onze meiden verliezen de focus, met veel foutjes tot gevolg. Coaches Ron en Martin proberen de meiden nog wakker te schudden met time outs, maar het effect is beperkt. Kopjes gaan wat hangen, de meiden worden onrustig en het vertrouwen wankelt. Uiteindelijk brengt een wissel iets meer rust in de ploeg en het team slaat alsnog de set overwinning binnen (21-25). Opgelucht drukken de meiden door en maken de vierde set minder spannend (15-25).

Met deze verdiende 0-4 overwinning op Aspasia MC1 klimt Habithuis RVV naar de derde plaats met 12 punten uit 4 wedstrijden. Met een gat van maar 4 punten met de eerste plaats is er nog van alles mogelijk, maar er zijn meer gegadigden. Kalinko MC3 is daar een van en laat dat nou de volgende tegenstander zijn. Volgende week spelen zij tegen elkaar om 13:00uur in de Boorsmazaal. We zien jullie daar!