Eindelijk, daar is de 4-0 voor Habithuis RVV

Geplaatst op: 11-12-2022

Al weken is het spel van Habithuis RVV wisselend. Hele goed sets werden afgewisseld met slordige en ongeconcentreerde optredens. Veel spelers haalden niet hun eigen niveau. Desondanks bleef de ploeg via verschillende vijfsetters punten pakken, waardoor het zich op een prima derde plaats zag staan. Afgelopen week werd er stevig getraind en nog eens goed gepraat over de wedstrijdvoorbereiding. Dit resulteerde in een solide 4-0 overwinning tegen VC Limax, iets waar de Katwijkse supporters naar snakten.

Coach Peter van den Berg stuurde vandaag een gemotiveerde basisopstelling het veld in. Ron de Mooij mocht de honneurs waarnemen op de spelverdelerspositie, met als diagonaal Gilbert Vivo. Marijn Heemskerk en Justin Buysmanbemanden de middenposities en Samuel di Maggio startte als libero. Jelle Noest en Bas van der Tang versterkten de passlijn als passer-lopers.

De wedstrijd startte moeizaam voor de thuisploeg. RVV moest erg wennen aan de vele linkshandige aanvallers van het team uit Limburg. De bezoekers hadden dan ook de gehele set een kleine voorsprong. Als gevolg van een dubbele wissel trok RVV de stand gelijk. Ard de Mooij en Ken Rovers brachten de energie die hun ploeg nodig had op dat moment. Na een slimme time-out was Justin Buysman aan service. Vakkundig serveerde hij de set uit en was de eerste bedrijf een prooi voor de gastheren. (25-20)

RVV was wakker en dat was te merken. Vooral de servicedruk werd opgeschroefd, waardoor de aanval van Limax weinig kon uitrichten. De gehele set had RVV een voorsprong. Weliswaar kwamen de gasten af en toe weer dichterbij, maar een machtige serviceserie van Gilbert Vivo werd ze teveel. (25-15)

Het geloof bij de bezoekers leek weg te ebben, waardoor ook RVV ietwat verslapte. In een laatste stuiptrekking probeerde een aantal Limburgers wat olie op het vuur te gooien, wat er vooral voor zorgde dat ze zelf weer beter gingen spelen. RVV ging hier ditmaal heel volwassen mee om en ook de scheidsrechters gaven geen ruimte voor provocaties. Wederom zorgden Ard de Mooij en Ken Rovers er met een dubbele wissel voor dat de Katwijkers zich herpakten. Het was dan ook Ken Rovers die zijn ploeg richting de setwinst serveerde. (25-17)

De overwinning voor RVV was binnen, maar de ploeg was hongerig naar meer. Geconcentreerd begonnen de mannen uit het vissersdorp aan de laatste set, wat resulteerde in een geruststellende voorsprong. Een sterke serviceserie van de gasten gooide echter roet in het eten waardoor de Limburgers toch weer langszij kwamen. Met een stand van 21-23 leek het er zelfs op dat zij niet met lege handen naar huis zouden gaan. Door hard werken, steun van het publiek en goede services van Justin Buysman en Gilbert Vivo lukte het Habithuis RVV toch ook deze set te pakken. (26-24)

Met een euforisch gevoel konden de Katwijkers van de rest van het weekend gaan genieten. Na weer een weekje ongetwijfeld lekker trainen wacht volgende week een verre uitwedstrijd in Den Dungen. Hekkensluiter Donki Sjot zal het RVV zeer zeker lastig gaan maken, maar een uitdaging gaatHabithuis RVV nooit uit de weg.