Goed begin voor RVV N5-1

Geplaatst op: 14-01-2024

Vandaag trokken de meiden enthousiast op naar Roelofarendsveen. Nieuwe ronde, nieuwe kansen, alles staat weer op nul.

De eerste wedstrijd tegen Leyton begonnen ze vol enthousiasme.  Vooral de service werd steeds strak gespeeld. De tegenstander had geen antwoord op waardoor de service lang bij RVV bleef. Cato en Willemijn pakten steeds meer ballen. Beide sets trokken de meiden naar zich toe. Springend van vreugde begonnen ze aan de wedstrijd tegen Castellum. Was het de overmoed? Was het afleiding? Het spel werd rommelig en de eerste set werd verloren. Coach Arjan trok al zijn charmes uit de kast om de meiden te motiveren voor de tweede set. Het bleef rommelig, maar de meiden herstelden zich voldoende om deze set nipt te winnen. Blijdschap alom en tijd voor een pauze. In de pauze konden ze op de teamfoto en kregen ze een echte polaroid mee naar huis!

Wedstrijd 3 was tegen Aspasia. De muziek stond aan en toen de macarena kwam konden ze hun heupen niet meer bedwingen. Evi danste er als wissel vrolijk op los. Ook Mila stond te heupwiegen, maar bleef nauwlettend de tegenstander in de gaten houden. Dansend haalden de meiden de punten binnen. Dikke winst!

Laatste wedstrijd tegen VCO. Dit gaat wel lukken, dachten de ouders op de bank. Maar de concentratie bij de meiden was op. Half spel, service in het net… het lukte niet meer. Aan het eind van de tweede set een stand van 11-9 achter en nog 1 minuut op de klok. Marit serveert strak over het net…. 11-10. Op de bank zitten we gespannen toe te kijken….. Marit serveert nogmaals keurig, maar de tegenstander vangt hem op. Er volgt een bloedstollende rally die helaas goed uitpakt voor VCO. De ouders halen weer adem, de meiden zijn nu toch wel even teleurgesteld.

Een nette tweede plek in de poule, ze kunnen tevreden terug kijken!