Habithuis RVV boekt derde overwinning op rij

Geplaatst op: 29-10-2023

Na een stroef begin van de competitie heeft Habithuis RVV zijn schaapjes op het droge. Door middel van een 3-1 overwinning op het altijd taaie Inter Rijswijk H2 werd alweer een derde overwinning op rij geboekt. Langzaam lijkt iedereen aan elkaar te wennen en kan er in verschillende formaties gewonnen worden. Natuurlijk kunnen er nog genoeg dingen beter, maar een opsteker was dit zeker voor de Katwijkers.

Met een vliegende start begon RVV de eerste set. Binnen enkele momenten stond er een 5-0 voorsprong op het gloednieuwe scorebord in de Boorsmazaal. De passing was aan RVV-zijde goed op orde, waardoor spelverdeler Ralph Schippers vooral de middenaanval goed kon bedienen. RVV moest opletten dat het niet te voorzichtig ging spelen, maar de setwinst kwam nooit in gevaar. (25-16)

Set twee liet een ander spelbeeld zien. Vooral de bezoekers gingen beter spelen en wisten aanvallend de blokkering van de gastheren meermaals te verschalken. RVV wist hier niet adequaat op te reageren, waardoor een spannende strijd ontstond. Uiteindelijk trok Inter Rijswijk aan het langste eind door een goede service van oud RVV-speler Gilbert Vivo. (25-27)

Wakker geschud door het setverlies toonde RVV in de derde set aan dat het de bovenliggende partij was. Het team ging weer stabiel spelen, waarbij vooral opviel dat de blokkering beter stond. Inter Rijswijk kon bij vlagen mee met de Katwijkers, maar moesten uiteindelijk toch het onderspit delven. (25-22)

In de vierde set leek het verzet van de Rijswijkers gebroken. RVV speelde frivool en sloeg een gaatje ten opzichte van de tegenstander. Aanvoerder Bas van der Tang vergrote dit gat door middel van een serviceserie waar de passing aan de overkant van het net geen antwoord op had. Ken Rovers en Marijn Heemskerk maakten hier dankbaar gebruik van door nog een balletje binnen de drie meter te beuken. RVV sloot de wedstrijd hiermee overtuigend af. (25-18)

Volgende week gaat Habithuis RVV op bezoek bij Next Volley in Dordrecht. Next Volley staat op de derde plaats, terwijl de Katwijkse mannen de vijfde plek bezetten. Voor HabithuisRVV is het zaak de goede vorm door te zetten en wederom een overwinning aan de reeks toe te voegen.