Habithuis RVV CMV meisjes team strandt in halve finale NOJK

Geplaatst op: 26-02-2023

Voor de jongste meiden van RVV (O13) stond afgelopen zaterdag de halve finale van de Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen op het programma. De loting was zwaar: eredivisie verenigingen VC Sneek en Draisma Dynamo aangevuld met het VTC Woerden. Alleen de nummer 1 en 2 uit de poule plaatsten zich voor de kruisfinales, om daar een finaleplek veilig te kunnen stellen. 

Een moeilijke opgave en helaas bleek deze te moeilijk. VC Sneek liet RVV zien hoe volleyballen eruit hoort te zien. Met stevige services en controle over het spel werden de RVV-meiden aan de kant gezet.

De wedstrijd tegen Draisma Dynamo was lastig, maar waren de meiden niet meer onder de indruk van het volleybalgeweld. Ze knokten zich naast Dynamo in de big points (22-22), maar de meiden uit Apeldoorn waren op tijd bij de les (22-25). In de tweede set was het verschil groter en maakte RVV geen kans.Ondanks dit verschil bleven de meiden strijdbaar en geconcentreerd. 

Hoe sterk de tegenstanders in de eerste twee poulewedstrijden waren, des te meer kansen tegen VTC Woerden. RVV was duidelijk de bovenliggende partij, maar wist dat helaas niet te vertalen naar overtuigende setstanden. Het is duidelijk dat deze meiden het graag spannend maken, te spannend voor de coach en menig supporter langs de kant. Pressie op de juiste momenten in de big points, zorgden voor een mooie overwinning.

Een derde plek was het maximaal haalbare resultaat dit toernooi. Daarmee scharen de meiden zich bij de beste 24 CMV teams van Nederland. Een zeer knappe prestatie en de meiden mogen heel trots op zichzelf zijn. Zeker als je weet dat het merendeel van deze selectie volgend jaar ook nog mag uitkomen in deze leeftijdsklasse. Een mooie generale en volgend jaar oogsten? Dat zou fantastisch zijn voor een kleine club als RVV.

Afbeelding

29-01-2021

Seizoen 19/20 eindigt met 4 kampioen schappen bij de senioren!

26-03-2023

Succesvol Habithuis RVV mist Earth Hour

26-03-2023

Habithuis RVV niveau 6 maakt zich op voor zinderende slotdag

25-03-2023

Habithuis RVV dames laten hun tanden zien tegen de koploper