Habithuis RVV D1 weet het niet af te maken bij SKC in Leiden

Geplaatst op: 23-11-2021

SKC, de studentenvereniging van Leiden én lekker dicht bij Katwijk. En dus gingen de dames van Habithuis RVV D1 op de fiets naar deze tegenstander. Zou dit dan de ultieme warming up zijn?
De wedstrijd moest even op zich laten wachten omdat spelers van SKC D1 andere verplichtingen hadden. Nog iets later (dan 21.30 uur) startte de wedstrijd dan eindelijk.

De dames uit Katwijk kwamen goed uit de startblokken. Met overtuigend spel wisten ze de dames van SKC te verrassen. De hele set bleven de dames van RVV op voorsprong, ze bleven vechten en het leek makkelijk te gaan. Daardoor maakten de dames de fout om achterover te leunen en daar wisten de dames uit Leiden goed gebruik van te maken. Een spannend einde van de eerste set volgde, waarbij de winst naar Leiden ging (25-22).

Invalcoach Ard de Mooij probeerde de dames weer op scherp te zetten. Er moest harder geknokt worden dan de tegenstander. Klinkt logisch toch? Maar een aantal servicefouten en individuele fouten zorgde ervoor dat SKC ruimte kreeg om te spelen. En dat deden ze en ze gaven RVV het nakijken met 25-20.

Een spannende derde set volgde. Helaas werd het een kopie van de eerdere twee sets. RVV wist nog steeds te scoren, maar wist het niet écht af te maken. Met 25-21 was deze wedstrijd verloren. Op naar een vierde set waarin RVV de overtuiging moest laten zien die in de andere sets gemist was. Met sterk aanvallend spel en een sterke service namen de dames uit Katwijk in deze set wel het voortouw. SKC gaf nog steeds niet op en kwam met harde aanvallen op de middenpositie terug. De dames uit Katwijk gaven als echte dieseltjes nog even gas en met resultaat: 18-25.

Helaas met 3-1 verloren, maar met voldoende input voor de volgende trainingen. Aankomende zaterdag (27-11) speelt Habithuis RVV D1 tegen VCS D1. Een leuke wedstrijd waarbij twee zussen tegenover elkaar komen te staan.