Habithuis RVV D1 wint van Kratos’08 D1

Geplaatst op: 03-10-2021

Zaterdag 2 oktober trad de Dames1 selectie van Habithuis RVV aan tegen Kalinko. Het werd een fantastisch duel, uitstekend geleid door scheidsrechter Sander Elzinga.

Voor het eerst een conpleet team, alleen nu coach Ronald Verheij afwezig. Gelukkig was de coach van H1 Sven Walleze bereid de honneurs waar te nemen. De eerste set kende een sterke start met een mooie service serie van Kirsten. Daarna werd het wat rommelig, werden o.a. veel netfouten gemaakt maar Habithuis RVV was overtuigend de betere. De dames gaven de voorsprong niet meer uit handen, 25-15.

In de tweede set waren de rollen verrassend omgedraaid. Het was Kratos dat sterk begon. De dames uit Katwijk bleven knokken, maar veel aanvallen waren nèt uit waardoor het niet ging lopen. De dames gaven daarmee het  initiatief uit handen. Toen Kratos op 15 punten stond begon het zelfvertrouwen wat terug te komen, mede door rake klappen van Christine. Er werd weer gevochten voor de punten en de dames leken dichterbij te komen. De achterstand bleek echter te groot om nog in te halen, 15-25.

De vechtlust uit de tweede set namen de dames van Habithuis RVV mee naar de derde set. De Katwijkse dames kregen steeds meer grip en kwamen na enkele punten op voorsprong door de goede verdediging van libero Nynke. Habithuis RVV wist een gaatje van 3 à 4 punten te slaan en deze vrij lang vast te houden. Eigenlijk kwam de voorsprong in deze set niet echt meer in gevaar en eindigde deze set met een overtuigende 25-19.

Anneleen van Dijk ‘hangt’ klaar voor een fantastische klap

In de vierde set ging het lange tijd gelijk op. Het werd een echte “spannende-finale-set”. Kratos sloeg aanvankelijk toch een gaatje door wat onnauwkeurigheden van RVV. Hard werken en peptalk van coach Sven Wallez bracht RVV weer helemaal terug in de race en werd het 17-17. Enkele ongelukkige ballen brachten Kratos toch weer op een 22-19 voorsprong. Het initiatief bleef echter bij de thuisploeg en dus knokten de RVV dames zich terug naar 22-22. Vanaf hier was het werkelijk zinderend spannend. De teams wisselenden lange tijd de punten af. In het kolkende slot wist Habithuis RVV de 32-30 op het bord te noteren en dat betekende 3-1!

De volgende wedstrijd is op zaterdag 9 oktober (16.30 uur) in Scheveningen tegen Kalinko D2.