Habithuis | RVV Dames 1 boekt in Sassenheim tweede doordeweekse zege

Geplaatst op: 25-03-2022

Weinig tijd om te herstellen hadden de Katwijkse dames niet. Na de zege van afgelopen dinsdag, stonden donderdagavond de eerste teams van RVV en VCS tegenover elkaar. Beide teams leken niet te kampen met een beperkte selectie. Passer-loper Anneleen van Dijk voegde zich na ziekte weer bij het team. Desondanks maakte zij een fitte indruk tijdens haar invalbeurt. Het niveau aan beide kanten was wisselvallig, maar kende bij vlagen zeer spannende momenten.

De Sassenheimse selectie werd vanaf het startsignaal onder druk gezet. Lennnie van Beelen bracht met haar power op de buitenkant RVV op een ruime voorsprong. Waar de Sassenheimers af en toe tegensputterden, kwamen zij er al voor de eindfase niet meer aan te pas (17).

In het tweede bedrijf waren de rollen volledig omgedraaid. Mede door het sterke servicewerk van Henrike de Muinck aan Sassenheimse zijde lieten zij de tegenstander volledig kansloos achter. Time-outs en wissels van gelegenheidscoach Ard de Mooij haalden ook niets uit (16).

Beide teams beschikken over een degelijke passing. Dat zorgde geregeld voor aantrekkelijke rallies. Katwijk dacht lang te kunnen vertrouwen op een tactisch bal in het centrum, maar dat werd gauw doorzien door VCS-libero Rineke de Bruin. RVV won de derde set nog ruim (19-25), maar in de vierde set kregen zij de bal niet meer op de grond.

Spelverdeler Jamilla Mugge bracht de rust terug bij haar aanvallers en zorgde met een sterke serviceserie voor een gelijke stand richting het einde van de vierde set. VCS beloonde zichzelf met drie setpunten, maar wist de eerste twee niet te verzilveren. Na een discutabele uit-bal werd ook het derde setpunt weggewerkt. Na wat set- en wedstrijdpunten over en weer, deelde Katwijkse aanvoerder Kirsten Barnhoorn de verlossende klap uit, strak langs de lijn (26-28).