Habithuis RVV dames laten Kratos spierballen zien

Geplaatst op: 20-01-2024

Afgelopen vrijdagavond reisde Habithuis RVV dames1 naar Delft voor het weerzien tegen Kratos’08. Thuis verloren onze dames net 1-3 dus er was iets goed te maken. En dat vond het team blijkbaar ook! Het werd een mooie wedstrijd, waarbij vanwege het uitvallen van Cees van de Meent Heren1 coach Peter van den Berg langs de lijn te vinden was: bevlogen en fanatiek als altijd.

De Katwijkse dames gingen furieus van start en aanvoerder Kirsten Lakerveld nam persoonlijk het voortouw door een serviceserie van maar liefst 10(!) punten in DWF te laten noteren. Hoewel de Kratos coach echt de hele trukendoos opende, lukte het hem niet om haar uit haar concentratie te halen. Volledig terecht won Habithuis RVV na ook nog eens nog een service serie van Nathalie van Duijvenboden (5 punten!) de eerste set met een overduidelijke 10-25!

In de tweede set kregen de Kratos coaches hun dames weer terug in de wedstrijd en dat leverde een spannende set op, waarbij het initiatiefrecht nog echt bij RVV lag. Uiteindelijk wonnen de RVV dames daardoor ook deze set vrij overtuigend met 21-25, maar het was dus wel duidelijk dat de Delfts dames niet van plan waren om nog meer punten weg te geven.

In de derde set namen de dames uit Delft brutaal de voorsprong. De tactische ballen aan de Katwijkse kant maakten geen indruk meer en de Katwijkse dames kwamen onder Delftse servicedruk te staan. Coach Peter probeerde het tij nog te keren en bracht Christine de Muinck in. (De eerste wedstrijd na haar blessure is een feit, welkom terug!)

Kratos wist nog uit te lopen naar 14-7; maar daar was ook het moment dat bij de Katwijkse dames de knop om ging. Habithuis RVV kwam knap terug maar het bleek toch nog te laat, de set was uiteindelijk voor Kratos met 25-23.

Inmiddels tikte de tijd door en was het 23.15 uur, het energieniveau nam links en rechts wat af. Met wat wissels aan de kant van RVV hoopte Peter wat energie terug te brengen, en dat lukte. Met goed verdedigd werk van libero Nynke Visser, wist spelverdeler Nathalie van Duijvenboden de aanvallers goed te bedienen. RVV wist ook deze set Kratos’08 te overrompelen, 15-25.

Een mooie overwinning dus in een wedstrijd waarin spelplezier, vertrouwen in elkaar een sterk spelend Habithuis RVVhet eindresultaat was. Op naar zaterdag 27 januari dus. De dames krijgen dan de Leidse Studentenvereniging SKC op bezoek.