Habithuis RVV Dames1 verslikt zich in Waterlanders

Geplaatst op: 20-10-2024

Afgelopen zaterdag nam HabithuisRVV Dames1 het in de derde divisie op tegen Waterlanders. Na de goede thuiswedstrijd van vorige week tegen VollinGo waarin met 3-1 gewonnen werd van het sterke team uit Gouda, keek iedereen gespannen uit naar deze wedstrijd.

De katwijkse dames die nog steeds geplaags worden door diverse blessures en nog steeds niet compleet zijn gingen er vol tegenaan en wisten in de eerste set het initiatief stevig in handen te nemen wat een voorpsrong van 5 punten opleverde toen de ‘Big points’ eraan kwamen. Daar raakten de vrouwen de concentratie echter kwijt en De Nieuwkoopse vrouwen kwamen met de schrik vrij en wisten met 24-26 de eerste set te winnen.

Deze dreun kwam hard aan bij de katwijkse vrouwen. De concentratie was lange tijd weg. Na pep-talks in de time-outs en wissels door coach Peter van den Berg kwamen ze wel weer terug, maar de tweede set was overduidelijk met 19-25 voor Waterlanders.

Maar gesterkt door het goede spel aan het einde van de tweede set, gingen de katwijkse vrouwen er vol gas tegenaan. Bij vlagen werd schitterend en solide gespeeld en met een verwoestende serviceserie nam aanvoerder Kirsten Lakerveld haar team op sleeptouw. Met maar liefst 25-15 werd de setwinst veilig gesteld.

De laatste set ging lange tijd gelijk op, en lange tijd hadden onze vrouwen zicht op setwinst en de mogelijkheid om een spannende  finale 5e set aan het sheet toe te voegen. Maar helaas wisten de Nieuwkoopse vrouwen op cruciale momenten het hoofd koel te houden en te profiteren van de (te vaak voorkomende) Katwijkse fouten. Ze wisten de set utieindelijk met 25-21 te winnen en daarmee stond de 1-3 op het mooie LED bord van de Boorsmazaal.

Het Katwijkse team heeft nu even rust tot 16 november, iets wat goed uitkomt voor de geblesseerde spelers, dan treden de Katwijkse vrouwen thuis aan tegen Leython DC. Gesterkt door veel publiek hopen ze dan vol overtuiging te laten zien waar ze toe in staat zijn!

Afbeelding

29-01-2021

Seizoen 19/20 eindigt met 4 kampioen schappen bij de senioren!

20-10-2024

Habithuis RVV Dames1 verslikt zich in Waterlanders

20-10-2024

“We zijn er bijna, maar net niet helemaal”

20-10-2024

Flinke klappers en volop spektakel bij N6-1