Habithuis RVV doet zichzelf te kort tegen VCN

Geplaatst op: 06-10-2022

RVV Heren-1 had in de wedstrijd een lekkere flow te pakken, toen het plots de libero zag uitvallen. Met een set in de tas, kantelde de wedstrijd na de blessure van Samuel di Maggio in het voordeel van de heren van Capelle. Een opleving van RVV in een goede vierde set, maar de Katwijkers konden dit niet doortrekken in de beslissende vijfde. RVV verliest met 2-3 (19-25; 25-23; 25-22; 20-25 en 15-9).

Met een krappe bezetting was RVV afgereisd naar Capelle. Coach van den Berg had alleen de beschikking over een extra spelverdeler. Desondanks was er de eerste set geen vuiltje aan de lucht. RVV domineerde en trok de wedstrijd met goede servicedruk en scorende aanvallers naar zich toe.

De tweede set begon iets stroever. Meerdere keren kwamen de Katwijkers op een kleine achterstand, maar maakten dat ook iedere keer goed. Tot het moment dat Samuel de bal via de grond op zijn pink kreeg. Het zag er pijnlijk uit en de nieuwe libero van RVV keerde dan ook niet meer terug in het veld. De middenaanvallers moesten het vuile werk zelf maar opknappen. En dat ging in eerste instantie niet eens heel slecht. RVV bleef in het spoor van VCN maar de motor begon wel te sputteren. RVV scoorde minder makkelijk en speelde daarmee het steeds sterker spelende VCN in de kaart. Ondanks time-outs en een wissel om iets te forceren, moest RVV de setwinst aan de tegenstander laten (25-23).

De start van de derde set was ‘slappe hap’. De sterk serverende nummer 10 Bonefasia bracht RVV de eerste klap toe en zette de Katwijkers direct op een 4-0 achterstand. RVV herpakt zich langzaam en trekt de stand weer gelijk naar 7-7, maar moet weer in een servicebeurt toezien dat VCN 4 punten op rij scoort. VCN zette druk op de passing en RVV kreeg het niet onder controle. Te laat kroop RVV nog dichterbij, maar het gat was te groot om gedicht te worden (25-22).

In de vierde set begon RVV eindelijk eens sterk. En pakte een 1-5 voorsprong. Mede de sterk serverende Justin Buysmanhad hier een mooi aandeel in. Sterk in de side-out legde RVV de basis voor een makkelijke setwinst (20-25).

Omdat RVV in de eindfase van de vierde set treuzelde, liet RVV VCN weer in de wedstrijd. Stom van de Katwijkers, want juist daar legde Capelle de basis voor een sterke vijfde set. Het gaat gelijk op tot 4-4 en dat is het moment dat VCN gas gaat geven. RVV scoort zijn punten nog wel, maar makkelijk gaat het niet. VCN daarentegen loopt steeds een puntje extra uit, benut de situatie zonder libero optimaal en laat 11-6 op het scorebord noteren. RVV moet stunten om de winst binnen te houden, maar is daartoe (nog) niet in staat (15-9).

RVV kijkt uit naar de volgende wedstrijd tegen Next Volley Dordrecht a.s. zaterdag om 15:30 uur in de Boorsmazaal. In de voorbereiding troffen de ploegen elkaar en dat eindigde niet in het voordeel van de Katwijkers. Tijd voor revanche