Habithuis RVV is weer enkele kampioenen rijker!

Geplaatst op: 09-04-2022

Zaterdag 9 april gingen de matadoren van RVV N3-1 naar Sassenheim. Het laatste toernooi van het seizoen stond op het programma. Vandaag helaas zonder Cato afgereisd die op vakantie was maar weer met Mila die net op tijd terugkwam van een blessure. Mila zette samen met Willemijn, Ruben en Dirk een geweldig toernooi neer. 

Bij aanvang van het toernooi was de eerste doelstelling om de 3e plek te verdedigen in het algemeen klassement. Daarvoor werd met een 3-1 zege een goede eerste stap gezet. 
Vervolgens kwam de wedstrijd tegen de Gemini Kangoeroes, het team wat al heel het seizoen bovenaan meedraaide en wel 8 punten hoger stond voorafgaand aan het toernooi. Maar de RVV’ers lieten zich van de beste kant zien en wonnen met 4-0. Toen kwam opeens de 2e plek in het zicht. 

Na een korte onderbreking kwam de wedstrijd tegen Scarabee. Dit team had na de eerste overwinningen in Sassenheim ondertussen de 1e plaats overgenomen in het algemeen klassement en droomde al van overallwinst. 


Maar dat was buiten RVV in bloedvorm gedacht. Met fanatiek spel en vechten voor ieder punt deden de RVV’ers goede zaken. En zelfs (voor het eerst dit seizoen) gingen we aan de haal met dubbele punten door de bal spelend over het net te krijgen. Een nipte overwinning in de eerste set was de basis voor prima spel en winst in de tweede set en daarmee wederom een 4-0 winst tegen een topteam. 

De standen werden erbij gepakt, punten werden geteld en er werd volop gespeculeerd over hoe het toernooi kon aflopen. Een medaille was ondertussen veiliggesteld maar welke kleur het zou worden???

De laatste wedstrijd begon stroef. Met een blessure van Willemijn, die moest er even een paar punten af maar voegde zich net op tijd weer bij het team zodat de eerste set toch nog met 4 spelers afgesloten werd. De meegereisde supporters waren getuigen van een zinderende slotfase van die set en een knappe winst met 2 punten verschil. Set 2 ging veel makkelijker. Iedereen weer vertrouwd aan de bal en geconcentreerd meespelend, een prima set resulteerde in eenvoudige winst. 

Maar dan…. de concurrent Scarabee? Wat hadden die gedaan??? Ook gewonnen! Dat betekende wel een toernooiwinst voor RVV maar gelijke stand overall. Uiteindelijk was het resultaat van vandaag bepalend voor die score. 

Zodoende mocht RVV op het hoogste schavot plaatsnemen en de beker en medailles voor de eerste prijs meenemen naar Katwijk. 

Met een videoverbinding was ook Cato er een beetje bij. 

Wat een team, wat een goed stel, we zijn trots op deze kampioenen!

Afbeelding

29-01-2021

Seizoen 19/20 eindigt met 4 kampioen schappen bij de senioren!

04-05-2022

Spek onze clubkas met kaartverkoop FIVB WK Volleybal Vrouwen!

Logo van Rijnwijker Volleybal Vereniging R.V.V.

24-04-2022

Workshop ‘Volleybal arbitrage’

09-04-2022

Habithuis RVV is weer enkele kampioenen rijker!