Habithuis RVV knokt zich naar overwinning in enerverende derby

Geplaatst op: 14-11-2022

Outsiders konden denken dat het affiche van vandaag eenzijdig zou worden. Gemini Kangoeroes was voorafgaand aan dit duel immers de ongeslagen koploper. RVV speelt nog wisselend en bevond zich op de achtste plaats. Insiders wisten echter dat dit anders was. De derby in de Leidse regio is een wedstrijd die altijd spanning en bijzondere wendingen in zich heeft. Vandaag was dit niet anders. RVV pakte de leiding, Gemini ging hier overheen, maar uiteindelijk trokken de Katwijkers aan het langste eind. (2-3)

Waar er vorige week nog personele problemen waren, begon Habithuis RVV deze wedstrijd in een vertrouwde basisopstelling. Libero Samuel di Maggio was weer terug. Ard de Mooij begon als spelverdeler, met als diagonaal Gilbert Vivo. Marijn Heemskerk en Justin Buysman bemanden de middenposities en Ken Rovers en Bas van der Tang versterkten het team als passer lopers. Met deze namen lukte het RVV om de gastheren in de eerste set goed onder druk te houden. Het was door beide teams aftasten, waardoor de score gelijk opliep. Een dubbele wissel door coach Peter van den Berg in de slotfase had het gewenste effect. Met Ron de Mooij en Thijmen Heemskerk in het team pakte RVV de “big points” en dwong daarmee winst in het eerste bedrijf af. (23-25)

Set twee vertoonde een vergelijkbaar scoreverloop als de eerste. Beide ploegen gingen gelijk op en bestookten elkaar met goede services. In de slotfase viel de servicedruk van de bezoekers echter weg. Gemini Kangoeroes maakte hier dankbaar gebruik. Ondanks weer een dubbele wissel pakten de Voorschotenaren de tweede set na een zeer spannende slotfase. (30-28)

Het verlies van de tweede set dreunde nog lang na bij de Katwijkers. RVV kwam in deze set niet in het spel. Niels Barelds was inmiddels in de lijnen gebracht als passer loper, maar kon ook het tij niet keren. Weer liet de servicedruk van RVV te wensen over, waardoor het spelletje voor Gemini erg makkelijk werd. Het gat was te groot, Gemini pakte ook de derde set en kwam dus op voorsprong. (25-20)

Habithuis RVV was niet van plan om op deze manier de wedstrijd te gaan verliezen. De ploeg had in de eerste set laten zien dat het beter was dan de opponent, dus dat wilden ze in de rest van de wedstrijd ook laten zien. Met Thijmen Heemskerk in deze set op de diagonaalpositie gingen de Katwijkers op jacht naar een overwinning. Door een opgeleefde servicedruk en sterke wissels werden de gastheren in ernstige problemen gebracht. De servicedruk aan de kant van Gemini viel daarentegen helemaal weg, waardoor het voor de Katwijkse spelverdelers een koud kunstje was de scorende aanvallers te vinden. Verder deed de blokkering uitstekend zijn werk. Set vier was een prooi voor RVV. (22-25)

Gesterkt door deze overwinning drukte RVV meteen door in de laatste en beslissende set. Aanvoerder Bas van der Tang bracht zijn ploeg met zijn service meteen op voorsprong en zorgde daarmee ook voor een mentaal tikje bij de tegenstander. De passing onder leiding van Samuel di Maggio bleef uitstekend en RVV kon dus uitlopen naar een comfortabele voorsprong. Een kleine dip deed de Katwijkse supporters even schrikken, maar Niels Barelds zorgde er met een tactische oplossing voor dat zijn team op voorsprong bleef. Gemini Kangoeroes bleef knokken en zorgde er met prachtig verdedigingswerk voor dat er een paar wedstrijdpunten werden weggewerkt. Dit bleken echter de laatste stuiptrekkingen te zijn, Habithuis RVV scoorde het laatste punt van deze prachtige wedstrijd. (12-15)

Volgende week komt het Tilburgse Gepidae op bezoek in Katwijk. Om 15.30 uur hoopt Habithuis RVV het vertoonde spel door te trekken tegen deze onbekende tegenstander.