Habithuis RVV MB1 niet uit het veld te slaan!

Geplaatst op: 19-09-2021

Eindelijk konden de meiden weer in een echte wedstrijd tegen de bal meppen en ze moesten het meteen tegen het gerenommeerde Leython opnemen. De teamsamenstelling van de Habithuis RVV MB1 is weer helemaal nieuw en dan moet je toch aan elkaar wennen. Van een krachtsverschil was echter nauwelijks sprake en gelegenheidscoach Marc van Beelen wist met veel positiviteit het speelplezier hoog te houden. Dat was ook merkbaar in de spelopvatting van de meiden waarbij maar weinig ballen op de grond terecht kwamen en regelmatig de aanval gezocht werd. De stand bleef lange tijd gelijk opgaan en de meiden stevenden af op een spannende eindfase van de eerste set. Leython begon hem te knijpen en bracht hun sterspeelster met RVV roots in het veld om zo het verschil proberen te maken. We trokken helaas met 21-25 aan het kortste eind. De tweede set ging op bijna identieke wijze naar de Leiderdorpers en de derde set hadden we een wegzakkertje. Om vervolgens de vierde set weer vol de druk op de tegenstanders te zetten. Zouden we dan toch een setje pakken? Helaas… ook hier werd weer dezelfde tactiek toegepast en na voor gestaan te hebben ging ook deze set 21-25 verloren. Kortom een 0-4 eindstand maar Habithuis RVV MB1 is zeker niet van het veld geslagen en zal het publiek nog op veel spannende potjes trakteren. Komt dat zien, komt dat zien! Competitie- en wedstrijdgegevens vind je hier!

De dames van Habithuis RVV MB1 in hun nieuwe shirts maakten het Leython behoorlijk moeilijk.