Habithuis RVV MC1 behaalt een ‘Rocky Balboa’-achtige overwinning

Geplaatst op: 03-03-2024

De Katwijkse formatie van MC1 lijkt zijn draai te hebben gevonden in de eerste klasse. Twee weken geleden boekten ze een eerste overwinning tegen de MC3 van het Scheveningse Kalinko en afgelopen zaterdag verslikte nummer 2 in de ranglijst Velo MC1 zich in onze meiden (1-3). Met deze vierpunter verlaten ze de laatste plek in de 1e klasse E en is de weg omhoog ingezet.

In de eerste set serveerde Bloem Guijt haar team naar een comfortabele voorsprong van maar liefst zeven punten. Het team vierde ieder punt met een “van wie was die eessie, van Bloem was die eessie”. Na Bloems serie maakte RVV helaas teveel fouten en dat zorgde ervoor dat Velo het gat wist te dichten en de lijn vervolgens doortrok, hard op weg naar hun setwinst (setpoint op 24-23). Maar in de spannende slotfase vocht RVV heel erg hard. Mooi voorbeeld: na een foutje in de passing van Simone, nam Noor een sprint en wist de bal nog van de grond te krijgen. De bal had hoogte, maar bleef wel 20 centimeter van de muur. Simone was vastberaden om haar foutje te herstellen en speelde onderhands met haar vuisten de bal over een lengte van maar liefst 11 meter over het net. Velo dacht het punt al gewonnen te hebben, maar werd door deze ultieme redding verrast. RVV trok door en zo stond er in plaats van 25-23 uiteindelijk toch 24-26 op het score bord.

Ook de tweede en derde set kenden zo’n spannende verloop. Velo deelde rake klappen uit, RVV ging soms neer, maar stond dan weer op en knokte zich weer terug in de wedstrijd. Het leek wel een Rocky film. De bereidheid, taaiheid en de concentratie in de eindfase van de set heeft RVV uiteindelijk de overwinning gebracht (25-27; 23-25). En natuurlijk moeten we ook niet te vergeten de goede services van Romy te vermelden!

Met de 0-3 voorsprong moest alleen de bonus set nog binnen worden geslagen, maar dat bleek nog een brug te ver. Bij een aantal meiden was de citroen volledig leeg geknepen en werd het gat met Velo wel erg groot (24-17). Als laatste redmiddelde werd Romy op servicepositie ingezet en bijna lukte het nog om weer een set te stelen. Op 24-22 viel een diepe bal van Velo  bij RVV in het achterveld. Romy en haar team baalden zichtbaar, maar de scheidsrechter besloot de bal uit te geven. Verwarring alom over dit cadeau van de scheidrechter, met een servicefout als gevolg (25-23).

Weer een prachtige overwinning voor deze meiden, ook al was hij misschien iets geflatteerd. Maar daar heeft niemand het meer over als ze naar de stand kijken.

Afbeelding

29-01-2021

Seizoen 19/20 eindigt met 4 kampioen schappen bij de senioren!

Logo van Rijnwijker Volleybal Vereniging R.V.V.

11-04-2024

Speel mee met de clubloterij en steun onze club!

04-04-2024

Spanning stijgt tot ongekende hoogte bij Habithuis RVV

23-03-2024

Habithuis RVV N5-1 tevreden huiswaarts