Habithuis RVV MC1 verliest nipt van koploper VELO MC1

Geplaatst op: 04-02-2024

Dat onze meiden een gevoel hebben voor entertainment, dat zal dit jaar niet alleen blijken uit het spelen van de groep 8 musical. Al meerdere keren heeft MC1 ons thrillers van hoog niveau voorgeschoteld en daar wordt je als toeschouwer of coach niet bepaald jonger van. Zelfs de geblesseerde Charlotte Bekx beaamde dat het spannender is om te kijken, dan om zelf in het veld te staan.

Met uitzondering van Charlotte was de rest van de selectie wel fris en fruitig. En de eerste set werd dan ook goed begonnen. Ondanks dat had RVV toch moeite met het verwerken van de goede services van de meiden uit Wateringen. De snelheid van deze services drukte RVV steeds meer naar de achterlijn. De pass lijn werd iets anders opgesteld en dat zorgde ervoor dat RVV kon aanhaken, maar niet meer inhalen. Velo pakte de eerste set (21-25).

Inmiddels gewend aan de spelwijze van Velo werd de wedstrijd nog een stukje spannender. RVV maakte het zich in de beginfase nog wel eens onnodig moeilijk door de bal te scherp op het net te spelen. Als daar meiden in de blokkering aan de overkant staan die twee jaar ouder zijn en nog belangrijker, drie koppen groter, dan vraag je op problemen. Het team speelde daarop in om de (rally)pass iets meer van het net af te halen en dat werkte best aardig want het betaalde zich uit in een set overwinning (25-23). De meiden waren door zo blij dat ze deze set vierden als of ze zojuist het winnende punt van de NOJK finale hadden binnen geslagen. Pure blijdschap en een klein beetje opluchting.

Velo MC1 was verrast door het setverlies. Zij waren voor aanvang van de wedstrijd koploper met 15 punten uit 4 wedstrijden en RVV had in twee wedstrijden nog maar 1 punt verzameld. Velo schakelde naar de volgende versnelling en dat bleek voor onze meiden net iets teveel (21-25).

In de vierde set waren de rollen omgedraaid. RVV serveerde heel sterk en haalde alle ballen van de grond. Velo moest soms wel meerdere keren in een rally aanvallen om een bal te scoren, wat  resulteerde in de nodige fouten. RVV stevende afop setwinst, maar dan komt de ‘angst van het winnen’ om de hoek kijken. De pass te scherp op het net, fout serveren, alle varianten hebben we gezien. Gelukkig was de voorsprong van RVV groot genoeg en had de coach nog ruimte voor wissels en een time out om de goede come back van Velo te ontregelen (25-23). De setoverwinning wederom gevierd als de winst van de Champions League.

Dan moest RVV de overwinning maar pakken in de beslissende vijfde set. Alleen bleek snel dat Velo niet van plan was zonder overwinning uit ons schitterende Katwijk te vertrekken. Bij de veldwissel halverwege de set had Velo al een voorsprong. RVV gaf niet op, maar helaas viel toch het doek (11-15).

Toeschouwers van beide verenigingen waren getrakteerd op een bloedstollende wedstrijd en de speelsters van kregen een staande ovatie. Volledig terecht! Want de meiden mogen heel trots zijn op zichzelf en elkaar. Als ze zich zo blijven ontwikkelen, zijn dit zeker niet de laatste punten die ze gaan behalen in de eerste klasse.