Habithuis RVV Meisjes C stunten op NOJK

Geplaatst op: 07-01-2024

Al eerder dit seizoen waren meiden uit verschillende teams van RVV uitgenodigd om samen naar het NOJK niveau C te gaan. Na een aantal extra trainingen in kerstvakantie was het op zaterdag 6 januari dan eindelijk zo ver.

Voor bijna alle meiden was het de eerste keer dat ze op een volledig veld zouden gaan spelen. Ook kregen ze nu eigen rol in het team toegewezen, dat was ook wel even wennen. Daar bovenop zijn de speelsters uit de andere teams ouder en hebben meer ervaring. De verwachting was dan ook dat het meedoen vooral zou gaan om ervaring opdoen. Dat liep dus even anders!

RVV kwam met een hele delegatie aan bij sporthal Swanla in Zevenhuizen. We zijn er al bijna aan gewend, maar wat is het toch bijzonder dat er met deze meiden altijd zo’n leuke groep supporters mee reist. De eerste wedstrijd was tegen Voltena. Onze dames hadden veel moeite om elkaar te vinden. Ook leek het veld wel 2x zo groot. De twee sets werden dan ook dik verloren van, wat later bleek, de winnaar van onze poule.

VSTS was de volgende tegenstander. Gedurende deze wedstrijd lukten het de speelsters van RVV steeds beter om samen te spelen. Hierdoor werd het nog een spannend potje. Vooral in de 2e set lag het dicht bij elkaar, maar helaas vielen beide sets in het voordeel van de tegenstander uit.

Met meer vertrouwen stapten de meiden tegen VTC Woerden het veld op. En terecht. De 1e set werd glansrijk gewonnen. En ook de 2e set trok RVV naar zich toe. Uiteraard werd deze overwinning door alle aanwezigen flink gevierd. Gewoon een wedstrijd gewonnen, dat was vooraf niet verwacht.

Al snel na deze winst kwam het bericht dat de wedstrijd tegen ATAK niet doorging. Zij waren gediskwalificeerd omdat ze geen scheidsrechter hadden meegenomen. Hierdoor eindigde RVV op de 3e plek in de poule en konden ze zich opmaken voor de kruisfinales. Stiekem had iedereen al even meegekeken met de andere poules. En de teams die daar speelden, waren echt wel heel sterk. Daarom werd de insteek van deze laatste wedstrijd om gewoon te gaan genieten.

Volley2B was de tegenstander en van het begin af aan was al te zien dat de speelsters van RVV niet van plan waren om zich zomaar van het veld te laten slaan. Dat resulteerde in een razend spannende match. Aan het eind van de 1e set stond het 24-24. De meiden bleven druk zetten en wonnen de set met 26-24. En daarna viel ook set 2 in het voordeel van RVV uit. En dus was het groot feest aan onze kant van het veld. Deze uitslag betekent namelijk dat de meiden zich hebben geplaatst voor de halve finale op 17 februari.

Dit had niemand zien aankomen, maar wat een geweldige prestatie!!