Habithuis RVV na eerste set geen schim van zichzelf

Geplaatst op: 13-03-2023

Met Jelle Noest als gelegenheidsmidden en twee zieke spelverdelers trad het eerste herenteam van de Katwijkers aan tegen de studenten van Gepidae. Na goede setwinst in de eerste set pakte Gepidae in de tweede set de controle en kwam Habithuis RVV er niet meer aan te pas (3-1).

De eerste set was er geen vuiltje aan de lucht. Habithuis RVV verzorgde de pass en was sterk in aanval en service. Ze hengelden de set overtuigend binnen (18-25). Vol vertrouwen de volgende set in, maar het leek of Gepidae die eerste set had gebruikt om de tactiek van de rest van de wedstrijd te bepalen. Met een verhoging van de servicedruk en het goed omzeilen van de RVV-blokkering, kregen de Tilburgers steeds meer controle en zelfs de overhand. De machine van de eerste set begon te haperen en RVV kreeg deze ook niet meer aan de praat. Iedere set hetzelfde patroon: Gepidae plaatste een spurt en pakte de voorsprong, waarna de Tilburgse studenten RVV weer iets liet terugkomen. Om vervolgens tijdig de genadeklap toe te brengen (25-20; 25-23; 25-17).

Habithuis RVV worstelt met de wisselende bezetting (op het midden), maar misschien nog meer met het (flinterdunne) zelfvertrouwen. Teveel spelers raken gefrustreerd en/of geven niet thuis. Hopelijk voor de Katwijkers weten ze dit in positieve zin te draaien. Gezien de mooie klassering zou het namelijk zonde zijn om dit mooie seizoen als een nachtkaars uit te laten gaan.

Afbeelding

29-01-2021

Seizoen 19/20 eindigt met 4 kampioen schappen bij de senioren!

26-03-2023

Succesvol Habithuis RVV mist Earth Hour

26-03-2023

Habithuis RVV niveau 6 maakt zich op voor zinderende slotdag

25-03-2023

Habithuis RVV dames laten hun tanden zien tegen de koploper