Habithuis RVV pakt toch punten!

Geplaatst op: 29-10-2023

Afgelopen zaterdag (28 oktober) mogen de dames van Habithuis RVV het opnemen tegen Punch D1 uit Delft. Beide teams hadden een volledige bezetting van 12 speelsters.

De eerste set wisten dames uit Katwijk bij te blijven. De punten gingen over en weer.  Coach Cees van de Meent nam de eerste time-out op 10-12 en probeerden de meiden weer op scherp te zetten. Punch daarentegen wilde verder uitlopen. Op een stand van 12-15 wist middenspeelster Daniëlle Karssenberg. RVV terug in de wedstrijd te serveren naar 16-15. Het antwoord van Punch was echter duidelijk, 19-25.

Het begin van de tweede set is vergelijkbaar met de eerste, alleen neemt RVV dit keer het voortouw. Op 5-5 nemen de dames uit Delft het stokje weer over en weten ze uit te lopen tot 10-14. Spelverdeler Jamilla Mugge komt het veld in en weet met name de middenspeelsters goed te bedienen. Ondanks mooie reddingen van libero Nynke Visser lukt het de dames van Habithuis RVV niet om het tij te keren, 20-25.

0-2 achter in sets, het moest nu gebeuren. En dus moest het roer om. Passer-loper Kirsten Barnhoorn verschoof van positie naar spelverdeling. Heel even mocht Punch wat puntjes pakken, maar met een serviceserie van Kellin Lakerveld nam RVV de voorsprong. Er werd goed verdedigd aan de Katwijkse kant, de pass kwam beter en ook de aanval liep daardoor goed. Hierdoor konden ook de dames de Muinck weer goed aangespeeld worden. Zowel Henrike als Christine wisten de ballen te scoren. Punch liet het er toch niet bij zitten en op een stand van 18-13 namen zij nog een time-out. Dit leek te helpen, want de dames uit Delft wisten terug te komen naar 20-20. Heel even kregen zij de ruimte van RVV, met een mooie bal werd het beslist: 25-23.

Met de gedachte “We zitten nog in de race!” begonnen de RVV vrouwen de 4e set. Toch was de start van RVV weer moeizaam. Met een achterstand van 3-7 wisselde Cees Femmy van der Kleij en Lennie van Beelen het veld in. Dit leek te helpen want langszaam krabbelde RVV weer op. Na een verdienstelijke bijdrage wisselde de coach van RVV weer terug en kwam er ruimte voor Katwijk. Met weer een mooie serviceserie wisten we terug te komen tot 16-16. En dit keer gaven de dames het weer niet uit handen, 25-19.

Een vijfde set moest de winnaar aanwijzen. Ondertussen liep de sporthal vol met mensen voor de wedstrijd van heren 1. RVV begon deze set met een serviceserie van 3 ketsers, dus meteen een 3-1 voorsprong. Op 7-3 naam Punch nog een time-out, het antwoord van RVV was wederom een serviceserie van vier punten. Het spel van RVV verliep deze set soepel, ballen werden eenvoudig van de grond geraapt en de inzet was top! En hoe kan het ook anders, RVV sloot de set af met een serviceserie. De bal kwam nog terug maar Punch werd genadeloos afgemaakt met een zeer mooie tactische aanval, 15-9.

Een prachtige overwinning voor de de dames van Habithuis RVV. Op zaterdag 4 november spelen de dames uit in Driebruggen om 18.00 uur.