Habithuis RVV pakt volle buit in seizoensouverture

Geplaatst op: 19-09-2021

Zaterdag 18 september was de dag dat Habithuis RVV de degens mocht kruisen met Volley Zuid. De allereerste wedstrijd, wat altijd voor de nodige spanning zorgt en nu zelfs in de Eerste Divisie. Met een complete selectie en in een sfeervolle Boorsmazaal trokken de Katwijkers uiteindelijk aan het langste eind (4-0).

RVV begon zeer gretig in de eerste set. Wellicht iets te gretig, want enkele netfouten en persoonlijke fouten zorgden voor een ruime voorsprong voor de bezoekers. Coach Marc Schoonen, die bij afwezigheid van Sven Wallèze de coaching alleen voor zijn rekening nam, zette tijdens een time-out zijn spelers weer op scherp. Met Ron de Mooij en Thijmen Heemskerk als wissels kwam RVV echt los en pakte het de eerste set. (25-16).

Gesteund door de overwinning in het eerste bedrijf en het volop aanwezige publiek pakte RVV door in de tweede set. Door de verzorgde passing kon spelverdeler Ron de Mooij alle kanten op en zijn aanvallers scoorden dan ook naar hartenlust. Op de beslissende momenten bleven de lange mannen  uit het vissersdorp scherp. Gevolg was dat ook de tweede set een feit was. (25-17).

De derde set was snel klaar. Tot 8-8 gingen beide ploegen gelijk op. Toen kwam Robert de Vries aan service. Door zijn geweldige reeks (11 opslagen) en de sterke blokkering aan Katwijkse kant was het verschil snel gemaakt. (25-13).

Met de overwinning al in de tas ging RVV de laatste set een feestje bouwen. Helaas wisselden fantastische punten zich met kolossale fouten. Volley Zuid bleef hierdoor lang in de race en kwam zelfs om setpoint. Het lukte de gastheren deze weg te werken, waarna ze door een misser van de Rotterdammers zelf om setpoint kwamen. Aanvoerder Bas van der Tang verzilverde dit punt voor Habithuis RVV . De eerste vijfpunter was een feit. (27-25). Wedstrijdstatistieken en de stand vind je hier!

Blijdschap bij de heren van Habithuis RVV

Volgende week spelen de Katwijkers een uitwedstrijd tegen Donki Sjot in Den Dungen. Deze ploeg heeft hun eerste wedstrijd ook met 4-0 gewonnen, spanning gegarandeerd dus.

Afbeelding

29-01-2021

Seizoen 19/20 eindigt met 4 kampioen schappen bij de senioren!

Logo van Rijnwijker Volleybal Vereniging R.V.V.

17-10-2021

Kwakkelend Habithuis RVV blijft ongeslagen tegen BPA VTC Woerden

11-10-2021

Eerste toernooi Habithuis RVV n3-1

11-10-2021

Domper voor Habithuis RVV D1