Habithuis RVV sloopt koploper Skunk

Geplaatst op: 06-02-2023

Na een wisselvallige overwinning tegen Next Volley Dordrecht was het zaterdag 4 februari tijd voor de topper in de eerste divisie B. Koploper Skunk bleek in de vorige ontmoeting een flink maatje te groot voor een toendertijdverzwakt RVV. Vandaag waren de Katwijkers wel compleet en kon het dus op volle oorlogssterkte de strijd aanbinden met de ongeslagen nummer één.

De eerste set bleek, zoals wel vaker, een opwarmer voor RVV. Skunk pakte een kleine voorsprong, mede door het onverzorgde spel van de thuisploeg. Skunk maakte veel servicefouten en ook de passing van RVV was zeer goed. De side-outs verliepen daarom vrij soepel. Op eigen service maakte RVV echter te weinig punten. Dit kwam door de matige verdediging en ook de aanval verliep niet naar behoren. Gelukkig voor de Katwijkers lukte het toch nog het kleine gaatje te dichten, waarna zich een boeiende slotfase ontspon. Beide ploegen kregen kansen op de setwinst, maar uiteindelijk was het toch de nummer drie die aan het langste eind trok. (32-30).

Thijmen Heemskerk valt verwoestend aan

Set twee vertoonde een zeer verschillend beeld. Door ditmaal wel de taken uit te voeren, pakte het team uit het vissersdorp een kleine voorsprong. Skunk gaf echter nog niet op en kwam terug in de set door een goede servicereeks. RVV leek even de weg kwijt, maar herpakte zich vlug. Door een goede serviceserie van Bas van der Tang, en hierna een nog betere serviceserie van Ken Rovers pakte het team gedecideerd de overwinning in deze set. (25-16)

In de derde set liet RVV zien dat het lekker in de wedstrijd zat. Vanaf het begin van deze set had Skunk niets te vertellen. Door een uitstekende passing konden spelverdelers Ard en Ron de Mooij alle kanten op. In tegenstelling tot de eerste set, maakten de aanvallers de kansen nu wel af. RVV gaf zichzelf wat het verdiende en won de set en wedstrijd. (25-14)

Met een overwinning al in de tas, was het zaak geconcentreerd te blijven. De laatste set is namelijk ook een puntje waard en gezien het vertoonde spel was RVV het aan zichzelf verplicht de volle buit te pakken. Skunk dacht hier echter anders over en pakte brutaal een 10-6 voorsprong. Aanvoerder Bas van der Tang bracht met zijn service zijn ploeg terug, mede door uitstekend blokkeer- en verdedigingswerk terug in de set. Dit momentum gaf de thuisploeg niet meer weg. (25-20)

Na deze daverende overwinning is de spanning bovenin de competitie een beetje teruggebracht. Voor Habithuis RVV is het zaak deze vorm door te trekken en ook van andere ploegen op deze manier te winnen. Volgende week wacht een uitwedstrijd in Rotterdam, tegen Volley Zuid. In de knusse sporthal van het Mercatus College zullen de Rotterdammers hun huid duur verkopen.