Habithuis RVV toont karakter in Brabant

Geplaatst op: 26-09-2021

Zaterdag 25 september stond er voor Habithuis RVV een reis naar het zonnige zuiden op het programma. Donki Sjot uit het gezellige Den Dungen was de tegenstander. Wederom had er een vijfpunter in gezeten. Desalniettemin konden de Katwijkers tevreden huiswaarts keren met vier punten en opnieuw een overwinning in de tas.

Voor het gevoel begon RVV stroef in de eerste set. Een gat werd er nog niet geslagen, waardoor het team niet gerust stond te spelen. Via een aantal goede blokkeringen maakten de westerlingen het verschil. Via een dubbele wissel, Ard de Mooij en Thijmen Heemskerk kwamen erin, bracht Habithuis RVV Donki Sjot toch nog de genadeklap toe. (19-25)

Het tweede bedrijf vertoonde veel gelijkenissen met die daarvoor. Het was voor beide teams hard werken, wat de schoonheid van het spel niet altijd te goede kwam. Bij een gelijke stand van 12-12 kwam aanvoerder Bas van der Tang aan service. Door een goede reeks bracht hij zijn ploeg naar een ruime voorsprong, waardoor RVV de set gecontroleerd en zonder zorgen kon uitspelen. (18-25)

Met de wetenschap dat de derde set altijd dubbel telt, gingen de Katwijkers gemotiveerd van start. Aanvallend wist de ploeg echter weinig te brengen. Ook de middenblokkering liet een paar steken vallen. Op vechtlust bleven de mannen uit het visserdorp toch nog in de set. Enkele scheidrechterlijke dwalingen gooiden echter alsnog roet in het eten. RVV verloor deze frustrerende, niet verdiende set, jammerlijk. (25-23)

Opnieuw een stroeve start in de vierde set. Alles lukte wel, maar heel overtuigend was het niet. Toch bleven de heren in het blauw keihard werken en uiteindelijk liet ze toch hun klasse zien. Robert de Vries pakte zijn puntjes op de blokkering, wat zorgde voor vertrouwen bij de bezoekers. Vrij relaxed kon de set uit worden gespeeld. (16-25)

Volgende week wacht VC Limac uit Linne. Hen wacht een lange reis richting de randstad. Dit team zal deze tocht graag beloond zien worden door een aantal punten, strijd valt dus te verwachten. Habithuis RVV is gebrand om de ongeslagen status door te zetten. Om 18.00 in de eigen knusse Boorsmazaal zal gaan blijken of de Katwijkers dit gaat lukken.