Habithuis RVV vrij eenvoudig langs Punch 

Geplaatst op: 16-10-2022

De gehele week had RVV de tijd om de messen te slijpen voor de uitwedstrijd tegen de Delftse studenten van Punch. Door de goede trainingsarbeid van de afgelopen weken leek het er lange tijd op dat de Katwijkers de volle buit gingen meenemen van het TU-Sportcentrum. De laatste set ging echter naar de gastheren, maar de overwinning en de vier punten waren voor de bezoekers.

De eerste set ging geruime tijd gelijk op. Wel was het zo dat RVV de gehele tijd een kleine voorsprong had. Dit werd langzaam uitgebouwd, mede door goed verdedigingswerk aan Katwijkse kant. De passing liet te wensen over, maar de in de basis begonnen Ard de Mooij wist toch zijn aanvallers goed te vinden. Met name Gilbert Vivo was een plaag voor de Delftse verdediging. Overtuigend maar met veel verbeterpunten won RVV de eerste set. (20-25)

Set twee begon stroef. Punch pakte snel een 3-0 voorsprong, wat voor coach Peter van der Berg reden voor een time-out was. Na deze time-out pakte RVV de draad weer op en liep het snel uit naar een comfortabele voorsprong. Vooral Marijn Heemskerk kon goed bediend worden en samen met Justin Buysman zorgde hij voor een solide blokkering. Ook de tweede set ging naar RVV. (16-25)

In de derde set begonnen de mannen uit het vissersdorp voortvarender. Spelverdeler Ard de Mooij zorgde vanaf het begin met zijn service voor een kleine voorsprong. Dit werd door RVV nooit meer weggeven. De passing leek aan de beterende hand, waardoor vooral Marijn Heemskerk moeiteloos kon scoren. Ken Rovers pikte zijn punten op de buitenkant mee, waardoor de Katwijkers ook deze set wonnen. (17-25)

De overwinning voor Habithuis RVV was dus al binnen. Dit veroorzaakte concentratieverlies aan bezoekende kant. Punch vocht voor het laatste punt, wat een interessante laatste set opleverde. Halverwege keek RVV tegen een 14-8 achterstand aan. Ron de Mooij en Jelle Noest kwamen in de ploeg, wat ervoor zorgde dat RVV weer beter ging spelen. Met een 20-23 voorsprong leken de Katwijkers de set binnen te gaan slepen. Helaas was dit niet het geval, mede door fouten en verkeerde keuzes aan Katwijkse kant. Punch pakte de set en bracht hiermee de Delftse supporters in extase. (28-26)

Ondanks het verlies van de laatste set kijkt Habithuis RVV met een opgeheven hoofd terug op de wedstrijd in Delft. Elke wedstrijd valt er verbetering te zien en krikken spelers hun eigen niveau op. Daarnaast is er veel plezier te zien in het Katwijkse spel en wordt er op een juiste manier gecommuniceerd. Volgende week mag Habithuis RVV op reis naar Veghel, om daar tegen de plaatselijke volleybalclub Skunk te spelen.  

Afbeelding

29-01-2021

Seizoen 19/20 eindigt met 4 kampioen schappen bij de senioren!

29-11-2022

Van het bestuur

27-11-2022

Zinderende overwinning Habithuis RVV 

26-11-2022

Kantine ’de Boors’ wordt opgeknapt!