Habithuis RVV Heren1 start het officiële seizoen met winst in bekerwedstrijd

Geplaatst op: 13-09-2021

Zaterdag 11 september mocht Habithuis RVV het seizoen openen in Amsterdam, tegen US H1. Dit team is een oude bekende uit de tweede divisie. Op papier een mindere tegenstander, maar zoals u weet is de bal nog altijd rond. Zaak dus voor de Katwijkse mannen om scherp aan de wedstrijd te beginnen.

Deze opdracht was duidelijk voor Habithuis RVV. Met een verrassende opstelling wist het team duidelijk de eerste set te winnen. De passing was goed verzorgd, waardoor spelverdeler Ron de Mooij zijn aanvallers goed wist te vinden. Helaas kwam er in de tweede set wat zand in de motor. Een periode van onzorgvuldigheid en gemakzucht zorgde ervoor dat US een ruime voorsprong nam. Habithuis RVV kwam deze achterstand, ondanks verbetering in het spel, niet meer te boven. De hoofdstedelingen brachten de tussenstand op 1-1.
Set drie en vier waren vergelijkbaar. Habithuis RVV was in het begin nog slordig en verzuimde, terwijl het beter speelde, een voorsprong te nemen. Uiteindelijk zorgde individuele kwaliteit, rust en zelfvertrouwen ervoor dat de Katwijkers beide sets wonnen. Habithuis RVV mag zich dus gaan opmaken voor de volgende ronde in de beker.

Komende zaterdag zal de eerste competitiewedstrijd plaatsvinden. Volley Zuid zal op bezoek komen in het vissersdorp. De wedstrijd zal om 18.00 plaatsvinden in de Boorsmazaal, waar publiek zeer welkom is!