MB1 doet goede zaken

Geplaatst op: 28-10-2023

Meteen bij de start van de wedstrijd komen de meiden van RVV MB1 op achterstand. Pas aan het eind van de set komen ‘de dieseltjes’ wat op stoom. Lois staat lekker te serveren, maar helaas is dat te laat om het tij te keren. De eerste set gaat naar Inter Rijswijk.

Ook in de start van tweede set hebben de meiden het lastig. Ze komen 12-18 achter. Maar knokken zich terug naar 19-20. Er komt meer rust en ook daardoor loopt de aanval meteen veel beter. Esmee krijgt een mooie setup en mept de bal tussen twee tegenstanders in. Achterin worden bij de tegenstander wat gaatjes gevonden om te scoren. Julia weet de bal een paar keer mooi te plaatsen. En uiteindelijk lukt het RVV om de set helemaal naar zich toe te trekken.

In de derde set komen de meiden snel flink voor. Toch maken ze het opnieuw spannend voor de ouders op de tribune. Inter Rijswijk komt terug tot 19-16. Maar onder andere door een prachtig block van Jade en Sophie wordt de set toch gewonnen.

Bij de start van de 4e set, zijn de andere wedstrijden in de zaal al zo’n beetje klaar. Daar heeft RVV gelukkig geen problemen mee. Lisa vangt de aanvallen van Rijswijk gewoon nog lekker op in het achterveld. Ook het serveren loopt lekker. Tess prikt de bal een paar keer mooi op de grond bij de tegenstander. En zo staan de meiden de hele set ruim voor. Aan het eind vreesden de meegereisde supporters nog even voor een 5e set, want Inter Rijswijk loopt ineens weer in. Maar dat is onterecht. Ook de 4e set wordt gewonnen.

En hiermee draait RVV MB1 nog altijd mee in de top.