MC2 eindigt eerste seizoen in C-jeugd als runner up

Geplaatst op: 17-12-2023

De hoofdprijs in de 2e klasse K was inmiddels al vergeven. Volevo bleek veruit de beste in deze poule en de eerste plaats wasdag buiten bereik, maar daaronder maakten nog twee ploegen kans op de tweede plek. In het laatste speelweekend van het kalenderjaar vochten Habithuis RVV MC2 en Kalinko MC3 om deze plaats. In een eerdere confrontatie behaalde RVV MC2 een 3-1 overwinning. Genoeg reden dus voor het Scheveningse Kalinko dit recht te willen zetten, maar de meiden uit het andere vissersdrop waren niet van plan zich te laten verrassen.

Het starten van een wedstrijd blijft toch moeilijk met de deze meiden van MC2, want zoals vaak kwamen ze weer op achterstand. Dit keer was het niet de scherpte in de service pass, maar werden de fouten gemaakt in de set ups of de aanval. Het waren niet alleen de eigen fouten, want er moet gezegd worden dat Kalinko met stevige services onze meiden onder grote druk zette. Langzaam vocht RVV zich toch in de wedstrijd, maar was niet in staat om de achterstand om te buigen in een voorsprong. Daarvoor hadden zij nog teveel moeite met deze indrukwekkend lange meiden uit Scheveningen(zie foto). Kalinko behield de voorsprong en won de eerste set (25-17).

‘staredown’ tussen Julia Verheij en speelster dan Kalinko

De tweede set begon gelukkig een stuk beter, maar nog niet overtuigend genoeg om Kalinko achter zich te laten. Tot het moment dat Bloem Guijt aan service kwam. In de eerste set liet zij al zien dat zij over een knoertharde service beschikt. De bal ging uit en de ballenbeheerder van Kalinko is die bal waarschijnlijk nog steeds aan het zoeken op de Laan van Poot. Maar ditmaal had zij meer controle en dichtte het gat van drie punten. Dit was het vonkje wat de groep nodig had. De lengte van de Kalinko speelsters werd steeds beter omzeild en als dat even niet lukte, dan kropen de meiden eronder om goed uit te verdedigen. Heel langzaam voelde Kalinko dat zij niet meer de bovenliggende partij waren en van die verwarring maakten de RVV meiden dankbaar gebruik en trokken de setwinst naar zich toe (21-25).

In de derde set ging RVV verder met waar het mee bezig was. Ze hadden controle over de wedstrijd, maar bleven gelukkig hard werken. De cocktail van zelfvertrouwen, techniek en hard werken bleek een hele gevaarlijke. Nooit in die set kwam RVV in de problemen (17-25).

Nu kwam het erop aan. De meiden van Kalinko MC3 hadden nog 1 set nodig om de tweede plaats veilig te stellen. Dus gingen zij er gelijk volle bak in. Schitterende punten, vechtlust en lange rally’s; voor het publiek en de speelsters was het genieten. Maar: de lange Scheveningse meiden wisten het lengteverschil alleen niet te vertalen in een voorsprong. Het was zelfs zo dat RVV heel handig gebruik wist te maken van die lange Scheveningse armen boven het net. Dat was prachtig om te zien. RVV hield tot het eindvan de wedstrijd de concentratie en speelde de set prima uit (18-25) en won daarmee de wedstrijd en de strijd om de tweede plaats.

Een fantastische overwinning door een geweldig team. Iedere speelster heeft zijn eigen kwaliteiten en specialiteiten. En daar waar zij iets minder in zijn, dat vangen we als team op. Deze prestatie is zo goed, dat we er komend half jaar een schepje bovenop gooien. Op naar een groot veld en naar een hoger net. Eens kijken hoe de meiden daar mee om gaan. Maar eerst is het tijd voor een heerlijke Kerstvakantie. Even de batterij opladen voordat we weer aan de slag gaan.