Meiden Habithuis/RVV C2 vergeten zichzelf te belonen

Geplaatst op: 24-09-2023

Een hoog net, een groot veld, waar de meiden met zijn 6-en moesten spelen. De RVV-meiden die vorig jaar nog CMV speelden, leken niet onder de indruk. Netjes verzorgd spel, veelal in 3-en en af en toe een zelfs een mooie aanval.

Het was genieten voor de ouders en de coach. In de eerste twee sets was er geen vuiltje aan de lucht (22-25; 16-25). Halverwege de derde set kwam de klad erin. Tegenstander Zovoc MC2 wist zich vast te bijten in de wedstrijd en maakte steeds minder fouten. De voorsprong die RVV had, werd verspeeld. De Katwijkse meiden bleven met lef spelen, maar helaas zorgde dat af en toe ook voor een foutje en dat waren er net twee teveel.

Gezien de grote voorsprong was het setverliesonnodig (25-23), maar met een 1-2 voorsprong in sets, was er nog steeds geen vuiltje aan de lucht. Alleen werd die lucht steeds donkerder. Zovoc begon brutaal goed te serveren en bleek nu wel wakker. RVV deed zijn best en de meiden dokenschitterende ballen van de vloer, maar had geen antwoord meer op de sterke meiden uit Zoetermeer.

Ook de vierde set was een prooi voor de thuisploeg (25-21). Het geloof in een goede afloop ebde weg en Zovoc drukte door. Onze meiden spartelden moedig, maar de energie was op en ze verloren de beslissende vijfde set (15-11). Tuurlijk was het resultaat (3-2)een teleurstelling, maar de meiden hadden snel weer een glimlach omdat ze gewoon goed gespeeld hebben. Op lange termijn is dat veel belangrijker!