Passie, strijd en punten bij Habithuis RVV CMV N5-1

Geplaatst op: 11-11-2023

Een toernooi op eigen bodem. De meiden van RVV N5-1 hoefden niet ver te reizen voor het derde toernooi van dit seizoen.
Vele vrijwilligers maakten het toernooi tot een succes. Maar extra fijn was de gedachte dat Arjan vandaag de touwtjes in handen had aan de organisatietafel.

De meiden begonnen met een wedstrijd tegen Leython N5-2. De eerste set ging met 8-11 naar de tegenstander maar in de tweede set waren de meiden de baas en speelden ze heel stabiel naar een 14-8 winst in de tweede set.
Gelijk na deze wedstrijd volgde VCO N5-2. Het ingezette spel in de eerste wedstrijd zette door. Met goede reacties en goed verdedigen werd dit een overwinning van 2 sets 11-9 en 13-9. De winst werd uitbundig gevierd. Heerlijk zo’n overwinning. Met een kleine traktatie in de pauze als besluit.

Maar dan. Daar zijn ze weer: VCO N5-1. De angstgegner van de meiden. Deze 4 jongens met hun ‘maniertjes’ zaten de meiden vorig seizoen al vaak dwars. Eerder dit seizoen konden de jongens op een gelijkspel gehouden worden, maar vandaag werden het twee nipt verloren sets. 8-12 en 10-12 waren de setstanden. Maar o wat werd er gestreden voor ieder punt! Het spel golfde op- en neer. En het HOOGTEPUNT van het toernooi: een heuse tweepunter! Na een intense rally die op en neer golfde trokken de dames, met zweetdruppels over het hele veld, het punt naar zich toe! En hoe!!!! Marith strekte zich tot het uiterste en voorkwam dat de bal op de grond belandde, Willemijn had een helder moment en wist de bal verder omhoog te brengen zodat Mila de bal af kon maken en het winnende punt maakte in een super spannende rally.
De wedstrijd tegen de jongens ging verloren maar het spel was fantastisch.

De laatste wedstrijd tegen Leython N5-3 was een prachtig slotstuk. Met een setwinst van 15-11 en een set die in 12-12 eindigde was het een spannende pot. Cato en Evi kregen met hun acties de handen op elkaar van het meejuichende publiek.
De meiden gooiden alle schroom van zich af en schotelden deze laatste wedstrijd het publiek een prachtige wedstrijd voor.

Met een tweede plek in een poule van in totaal 6 was dit een geweldig resultaat om trots op te zijn en uit te kijken naar het volgende toernooi!