Revanche van RVV dames 2

Geplaatst op: 27-11-2021

November was de maand van RVV dames 2. Door de kleine competitie werd er nog niet veel gespeeld. In November was het wekelijks raak voor de dames. Met winnende cijfers tegen Leython DC en Inter Rijswijk werd de goede weg ingeslagen. Vorige week was er een grote deceptie. In Scheveningen werd er flink verloren. Met uitzondering van het wapen van de dames, de service, was men niet bij machte om een vuist te maken tegen Kalinko. Een verslag-onwaardig… Natuurlijk waren de dames vrijdag er op gebrand om zich te revancheren. Voor het eerst dit seizoen met een voltallige selectie. Coach Pim had volop keuze op iedere positie. 

De tegenstander van RVV-dames 2, Punch dames 2, was tevens met een flinke selectie naar de Boorsmazaal afgereisd. Een jong fanatiek team, met veel potentie voor de toekomst. Punch dames 2 startte dan ook met veel bravoure de eerste set. Dat zorgde direct voor een 1-4 achterstand. De passlijn had moeite met de diep geserveerde ballen van de studentes uit Delft. Sophie dacht daar echter anders over en wist de stand met haar service al gauw gelijk te trekken. Daarnaast wist Melissa haar passer loper Marthe en diagonaal Joel gemakkelijk te vinden. Marthe was op dreef, niet alleen met hard geslagen aanvallen, maar ook het Delftse blok kon geen grip krijgen op haar geplaatste ballen. Joel nam regelmatig in de rechtdoor de libero, met succes, onder vuur. De achterstand verdween als sneeuw voor de zon. Anouk had geen enkele moeite met de blokkering, met haar aanvalshoogte leek het alsof de blokkering er niet stond. 25-19 werd er uiteindelijk genoteerd, na een stroeve start werd er goed volleybal gespeeld. 

In set 2 leek er niets aan de hand, met dezelfde basis werd er gestart. Danielle en Melissa startte met goede servicedruk. Lange tijd bleef het gelijk op gaan. Eigenlijk te lang. Er kwam zand in de motor.  Een sterke serviceserie van de dames van Punch. De flow bij RVV zakte geheel weg. Met het inbrengen van enkele wissels, Lotje en Denise, was het idee om meer energie te brengen. De druk aan Punch zijde hield echter aan. RVV zakte door het ijs met 14-25.
Er moest uit een ander vaatje getapt worden. Libero Jorien kwam de pass en vooral de verdedigingslinie met succes versterken. Jamilla verscheen ook op het strijdtoneel. Met deze dames in het veld hoopte coach Pim op meer stabiliteit in de pass en meer druk vanaf de service en in de aanvalslijn. Punch leek in eerste instantie de dames nog te slim af. Buiten hun zangtalenten waren ze steevast in staat om met slimme geplaatste ballen de Katwijkse verdediging te overtroeven. Na een korte time-out leken de neuzen in de goede richting te staan en waren de fanatieke koppen weer zichtbaar aan RVV-zijde. Danielle nam haar team bij de hand. Met een heerlijke serviceserie en diverse verdedigingen in het achterveld excelleerde ze in set 3. Na weer wat opstartproblemen, sleepte de dames een ruime 25-16 binnen. 

Nog niet eerder was RVV dames 2 binnen 1,5 uur klaar met een wedstrijd. En op basis van de eerste drie sets zou je dat vrijdag ook niet verwachten. Echter Joel en Denise lieten een van hun kwaliteiten gelden. Enkele lange serviceseries dwongen de dames van Punch tot veel fouten. RVV ontregelde de hele tegenstander. In no-time, stond er een afgetekende 25-13 op het veld. “Na de vierde set was het erg onwennig, ondanks de winst” aldus Denise.  “Het kwartje viel later pas. De wedstrijd was te kort, het was geen vijfsetter” vulde Lotje aan. Toch kan een 3-1 overwinning uiteindelijk wel wennen. De relatieve speeltijd is dan wel wat korter, maar de relatieve borreltijd des te langer. 

Ondanks alle regels, was dit sowieso voor RVV dames 2 de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft. We kunnen terugkijken op een goed debuut in de eerste klasse. Waarin we menig tegenstander het vuur aan de schenen hebben kunnen leggen. De eerste thuiswedstrijd tegen de huidige nr 3 Vollingo werd gewonnen, een spannende thriller tegen GVV glipte een beetje uit onze handen. In het hol van de leeuw werd er in Leiderdorp gewonnen, na een kansloze eerste set. Het talentvolle en de sterke nr 2 van de competitie Inter Rijswijk werd in Katwijk opgerold. Tja Kalinko… genoeg verbeterpunten en de wedstrijd tegen Punch bieden genoeg perspectief. Sovicos en SKC staan nog op de rol in de tweede seizoenshelft. Aan het begin van de eerste competitiehelft ging RVV dames 2 met een gehavend team naar Noordwijk, daar had NOVO alsnog de nodige moeite om de volle buit te pakken. Laat dat nu de eerste wedstrijd zijn van het nieuwe jaar. RVV dames 2 is op volle toeren en vanaf nu hopelijk verder compleet. Het beloofd een mooie burenstrijd te worden, waarin RVV haar huid weer duur zal willen verkopen. Er kunnen mooie dingen gaan gebeuren…. We hopen maar dat de regels tegen die tijd geen roet in het eten zullen gooien.

Afbeelding

29-01-2021

Seizoen 19/20 eindigt met 4 kampioen schappen bij de senioren!

18-01-2022

Webinars voor scheidsrechters

27-11-2021

Revanche van RVV dames 2

23-11-2021

Habithuis RVV D1 weet het niet af te maken bij SKC in Leiden