RVV dames 2 haalt maximale uit haar contributie

Geplaatst op: 06-11-2021

Het tweede dames team van RVV groeit langzamerhand naar het niveau van een 1e klasse-waardig team. De eerste wedstrijd mag eigenlijk vergeten worden, incompleet werd er gestart tegen Novo maar zorgde voor een geflatteerde verlies voor de dames. Daarop volgde een 3-2 overwinning tegen Goudse Vollingo en 2-3 verlies tegen het Leidse GVV. En ook afgelopen vrijdag gingen de dames van RVV DS2 opnieuw op voor een vijf setter.

Afgelopen vrijdag speelde de dames de uit-wedstrijd bij de “vrienden” van DC Leython in Leiderdorp. De wedstrijden tussen RVV en Leython bevatten, zowel bij de mannen als bij de vrouwen, genoeg spanning en sensatie. Bovenal was er een onderlinge schoonzussen-strijd, die deze wedstrijd een extra tintje meegeeft. Met nodige publiek werd er dan ook gestart.

De dames 2 van RVV van coach Pim, startte de wedstrijd erg stroef. In set 1 werd er wel een side-out gedraaid, maar er werden geen punten gescoord. De passing lag stabiel genoeg voor spelverdeelster Melissa om haar aanvallers te vinden, maar de Leiderdorpers hadden een goede blokkering en verdediging, waardoor de Katwijkers weinig kans kregen om te scoren. Op 24-15 kwam Denise aan service. Met 6 directe punten en 1 indirecte punten vanaf de servicelijn, maakte ze de tegenstanders nog even zenuwachtig, maar uiteindelijk bij 8e setpoint voor Leython DC, maakte we net een foutje teveel.
Het einde van de 1e set, bracht veel perspectief voor de rest van de wedstrijd. De servicedruk ging omhoog, vooral Marthe liet zien, dat Denise niet de enige is die goed kan serveren. De middens Sophie en Danielle konden veelvuldig hun punten meepikken. Achteraf, zo bleek, de eenvoudigste set van de avond. Om deze goede lijn vervolg te geven en meer aanvalsmogelijkheden te krijgen werd in set 3 Anouk op de buitenkant ingebracht.
“Schwung” zat er aardig in. De verdediging stond goed, Melissa had alle mogelijkheden om haar teamgenoten te bereiken en onder andere Joelle stond de ballen op dia lekker binnen te hakken. Met 25-17 en 25-19 greep RVV dames 2 de leiding in de wedstrijd.
De vierde set werd ook goed gestart, er werd direct een voorsprong uitgebouwd. Maar helaas door “omstandigheden” waren we niet in staat om deze lijn vast te houden. Invalster van dames 4, Mariëlle werd nog gebracht om het tij te keren, maar helaas mocht dit niet baten. In set 4 maakte we het nog een heel klein beetje spannend, maar de dames houden van volleybal en voegen met alle liefde een 5e set toe. Ze halen graag het maximale uit hun contributie en speelmogelijkheden.
De 5e set, was een gelijk opgaande strijd. De coach van de tegenstander kon het niet langer meer aan, die ging er vandoor vanwege spanning of zijn eigen wedstrijd, dat houden we in het midden. Maar het waren wel de dames van Leython DC die het beste van het spel hadden in het begin van de allerbeslissende set. RVV liep lichtelijk achter de feiten aan. Met een 8-7 achterstand werd er gewisseld. Spanning alom. Denise en Danielle wisten op tijd hun service weer aan te zwengelen. Met 15-12 werd de overwinning veilig gesteld.

RVV dames 2 behaalde in deze zinderende “speciale” wedstrijd, drie dik verdiende punten. Mariëlle bedankt voor het invallen, we waren wederom erg blij met je inzet. Volgende week spelen de dames weer een thuiswedstrijd. Inter Rijswijk dames 4 word dan welkom geheten in de Boors. Vanaf 21.30 uur kun je RVV dames 2 naar de overwinning schreeuwen. Tot dan!