RVV dames 2 houdt tijd over

Geplaatst op: 15-11-2021

Afgelopen vrijdagavond, de laatste avond dat een drankje na de wedstrijd mogelijk was voor de komende weken, trad RVV dames 2 aan in een thuiswedstrijd. De laatste keren, door de diverse vijfsetters, bleef er weinig tijd over na de wedstrijd om te genieten van een colaatje of een biertje.. En vandaag zagen de dames die kans bijna weer door hun neus geboord worden door het uitlopen van de voorgaande wedstrijden.

De tegenstander, Inter Rijswijk dames 4, zou een behoorlijke uitdaging worden gezien de stand op de ranglijst. Rijswijk stond op dat moment op plek 4 en RVV stond op een bescheiden achtste plaats.

Met het zicht op een latertje, leek het erop dat de dames het vooral kort wilden houden. In de eerste set, kregen de dames van RVV een lesje in serveren en efficiëntie. De passlijn werd flink onder druk gezet en Inter Rijswijk dwong de Katwijkse vrouwen tot veel fouten. Een snelle 12-25 was het gevolg.

RVV-Coach Pim gaf de basis van de eerste set het vertrouwen in de tweede set. Er werd met wat meer lef gespeeld bij de meiden van RVV. De druk werd opgevoerd en Inter Rijswijk had meer moeite om hier mee om te gaan. De passlijn onder aanvoering van Marthe en Denise was stabiel. Melissa kon met regelmatig de scorende diagonaal Anouk goed vinden. Een 25-19 winst werd er genoteerd in de tweede set. Je zou denken… de dames trekken de lijn door. Echter in de derde set kende de dames net als de eerste set een stroeve start. Er werd snel tegen een achterstand aangekeken. Met een goede serviceserie van Sophie werd de kentering in gang gezet. Danielle was erg belangrijk voor het team, door het midden hoeft het niet alleen maar hard, met diverse plaats- ballen wist zij de nodige punten binnen te sprokkelen. RVV dames 2 wist in de eindfase aan het langste eind te trekken met 25-21 pakten zij de leiding in de wedstrijd.

De dames lieten zien dat ze van de derde set geleerd hebben. Er werd direct gestart met een goede serviceserie en was alert in het achterveld. Tel daarbij de grote foutenlast aan Rijswijkse op en RVV liep uit naar een grote voorsprong. Marielle, ingevallen voor Melissa, liet maar eens zien hoe veelzijdig ze is als spelverdeelster, met enkele verdedigende acties waar menig libero jaloers op is, viste ze nog enkele ballen van de vloer. Ook Lotje maakte haar debuut binnen de lijnen voor dames 2 en liet zien dat ze ook mee kan op dit niveau. In de slotfase had RVV nog even moeite om de winst te verzilveren. Na 5 matchpunten en een dubbele fout, werd er eindelijk eens in vier sets gewonnen en bleef er nog net genoeg tijd over om van een kampioensschaal en koud drankje te genieten.

Volgende week gaan de dames weer de regio in. Sporthal de Houtrust in Scheveningen zal het strijdtoneel zijn voor een wedstrijd tegen het vierde damesteam van Kalinko.

Afbeelding

29-01-2021

Seizoen 19/20 eindigt met 4 kampioen schappen bij de senioren!

27-11-2021

Revanche van RVV dames 2

23-11-2021

Habithuis RVV D1 weet het niet af te maken bij SKC in Leiden

21-11-2021

Pover Habithuis RVV wint wederom