RVV dames 4 pakt eerste winst van het seizoen

Geplaatst op: 05-11-2021

Donderdagavond trok het vierde damesteam van RVV vol goede moed richting Roelofarendsveen om de strijd aan de gaan tegen In Up Go dames 1. Met twee verloren wedstrijden in de boeken, waarvan de laatste ruim een maand geleden was gespeeld, werd het hoog tijd om punten te gaan pakken.

Zonder de verhinderde Anna Visser begon RVV de eerste set enthousiast, waarbij Nina te Nijenhuis als een dijk stond te verdedigen, maar RVV aanvallend in de ralleys net wat tekort kwam. Ook werden er teveel service fouten gemaakt waardoor het aan het einde van de set hard ging met punten weggeven… 25-18.

De tweede set maakte Mijntje van Duijn verdienstelijk haar debuut op de mid positie in dit leuke team, nadat ze wekenlang getergd was door een vervelende teenblessure. De  Katwijkse dames lieten zien dat de trainingsarbeid van de laatste weken, waarbij de focus op de passing lag, niet voor niets was geweest! Prachtig passes  zorgden ervoor dat spelverdeelster Mariëlle Regeer de buitenaanvalsters Juliët van Duijvenbode en Anna van der Plas op maat kon bedienen en deze meiden er lekker op los konden smashen met 18-25 als resultaat. Alle meiden inclusief coach uit hun dak! Eindelijk van die ellendige nul af! Eerste punt binnen, dat smaakte natuurlijk naar meer!

De derde set was een spannende met leuke lange ralleys waarbij Mary-Louise Volk op de diagonaal lekker kon doorknallen. Met een setstand van 22-25 pakten de Katwijkse meiden hun tweede punt! 

Gretig werd er aan de laatste set begonnen. Tot ongeveer 10 punten ging het gelijk op, maar daarna wist In Up Go met zes punten uit te lopen doordat er aan Katwijkse zijde misverstandjes waren en er domme fouten werden gemaakt. De rust leek niet terug te keren bij RVV, maar toen kwam bij de haast hopeloze stand 24-16 Lianne Schaap aan service… Met een koelbloedigheid van jewelste zette zij de tegenpartij serverend zo onder druk dat ze niet meer aan hun normale spel toe kwamen tot het 25-24 stond… opeens geloofden de Katwijkse meiden er weer in en speelden ze deze beslissende rally de sterren van de hemel… 25-25 Nadine de Vogel aan service… kan zij dezelfde koelbloedigheid opbrengen als haar voorgangster met serveren? Jazeker! Ketser weer! 25-26 nog één puntje nodig voor de winst… In Up Go inmiddels helemaal van het padje… pass wordt gebracht, set up volgt, buitenaanvalster slaat in het net!!!! 25-27 en 1-3 overwinning die aanvoelt als een kampioenschap!!! RVV dames 4 is los!

Afbeelding

29-01-2021

Seizoen 19/20 eindigt met 4 kampioen schappen bij de senioren!

27-11-2021

Revanche van RVV dames 2

23-11-2021

Habithuis RVV D1 weet het niet af te maken bij SKC in Leiden

21-11-2021

Pover Habithuis RVV wint wederom